Woning kopen Deursen-Dennenburg

Plannen om een woning te kopen in Deursen-Dennenburg? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Groningen. In deze levendige buurt heb je toegang tot veel voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens is er vlakbij een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 40.746 huizen (63,1% koopwoning, 36,7% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €353.733. Op Woningassistent.nl ontdek je het huidige woningaanbod in Deursen-Dennenburg, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €254.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €353.733.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals restaurants, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsDeursen-Dennenburg
Postcode5352
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Deursen-Dennenburg juni 2024

In deze lijst bekijk je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Selecteer op woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, bouwjaar, aantal kamersen relevante factoren als energieneutraal & en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Dieden, Demen, Berghem, Alem en Velddriel.

woning-te-koop-deursen-dennenburg

Appartement kopen in Deursen-Dennenburg

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 & 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 740 m3 gas en +/- 1940 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Deursen-Dennenburg

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 & 111 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas & 2970 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Deursen-Dennenburg is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 en 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3120 kWh stroom & 1300 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Deursen-Dennenburg

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 – 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 kWh elektra + 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 4430 stroom (kWh) & 1950 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Deursen-Dennenburg

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Deursen-Dennenburg Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering te bevestigen. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Deursen-Dennenburg

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Deursen-Dennenburg en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Deursen-Dennenburg helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 & €2.650. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Deursen-Dennenburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Deursen-Dennenburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Deursen-Dennenburg

In juni 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Deursen-Dennenburg en in de buurt. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Deursen-Dennenburg kopen?

In en rondom de gemeente Oss zijn er ruim 40.746 woningen. Dit zijn 31.674 (63,1%) koopwoningen en 9.072 (36,7%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 135 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €254.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €353.733. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Deursen-Dennenburg. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Deursen-Dennenburg?

Een woonobject in Oss gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1270 kuub gas en 3110 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (740 m3 per jaar aan gas en 1940 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1950 kuub gas en 4430 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Deursen-Dennenburg passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Deursen-Dennenburg?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 91.915 inwoners die we kunnen onderverdelen in 40.557 verschillende gezinnen. Het betreft 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 gezinnen zonder kinderen en 14.484 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,25 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Deursen-Dennenburg?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Deursen-Dennenburg bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.oss.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5352.

Plaats een reactie