Woning kopen Oss

Plannen om een woning te kopen in Oss? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In de nabije omgeving vind je veel voorzieningen als winkels en scholen. Tevens vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 40.746 woningen (63,1% koopwoning, 36,7% huur). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €353.733. Op deze website check je het actuele woningaanbod in Oss, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €254.000, de gemiddelde prijs van een woning is €353.733.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
Postcode5341
Netnummer0412 (+31412)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Oss mei 2024

In onderstaande weergave ontdek je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakteen additionele aspecten als energieneutraal & en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Bernheze, Maashorst, Maasdriel, Zaltbommel of Boxtel.

woning-te-koop-oss

Aanbod appartement kopen in Oss

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 en 90 m2.
 • Het energiegebruik is circa 740 m3 gas en +/- 1940 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Oss

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 83 m2 – 123 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1130 kuub gas en doorgaans 2970 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Oss is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 113 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3120 kWh elektra & 1300 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Oss

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 128 m2 – 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3450 kWh elektriciteit & 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 en 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4430 stroom (kWh) + 1950 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Oss

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als het duidelijk is wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Oss Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop te bevestigen. Gebaseerd op aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Oss

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Oss en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Oss geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 en €3.300. In de volgende weergave bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Oss.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oss. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Oss

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Oss en in de buurt. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Oss kopen?

In de gemeente Oss zijn er ruim 40.746 woonhuizen. Het gaat om 31.674 (63,1%) koophuizen en 9.072 (36,7%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 135 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €254.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €353.733. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oss. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Oss?

Een woning in Oss gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1270 kuub gas p/jaar en 3110 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (740 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1940 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1950 m3 per jaar aan gas en 4430 kWh electriciteit). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Oss passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Oss?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 91.915 inwoners in 40.557 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 huishoudens zonder kinderen en 14.484 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Oss?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Oss laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.oss.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5340, 5341, 5342, 5343, 5344, 5345, 5346, 5347, 5348, 5349.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie