Woning kopen Dieden

Snel een woning kopen in Dieden? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In en rondom deze plek zijn er verschillende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook vind je hier een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 40.746 huizen (63,1% koophuis, 36,7% huurwoningen). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €353.733. Op dit woningportaal tonen wij het recente woningaanbod in Dieden, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €254.000, de gemiddelde prijs van een woning is €353.733.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsDieden
Postcode5353
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Dieden juli 2024

In deze lijst verstrekken we optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energielabel en en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Demen, Neerlangel, Deursen-Dennenburg, Berghem en Alem.

woning-te-koop-dieden

Appartement kopen in Dieden

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 740 m3 gas & 1940 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Dieden

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 107 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en tevens 2970 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Dieden is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 130 m2.
 • Schatting: er wordt 3120 kWh stroom en 1300 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Dieden

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 & 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3450 kWh stroom & 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 150 m2 & 190 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4430 elektra (kWh) + 1950 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Dieden

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Dieden Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Door middel van het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Dieden

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel tref je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Dieden en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Dieden geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.450 en €3.250. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Dieden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dieden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Dieden

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Dieden en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Dieden kopen?

In en rondom de gemeente Oss bestaan er circa 40.746 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 31.674 (63,1%) koopwoningen en 9.072 (36,7%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 135 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €254.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €353.733. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dieden. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Dieden?

Een huis in Oss gebruikt gemiddeld 1270 m3 per jaar aan gas en 3110 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (740 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1940 kWh elektra. Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1950 kuub gas en 4430 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Dieden passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Dieden?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 91.915 mensen in 40.557 verschillende huishoudens. Er wonen 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 families zonder kinderen en 14.484 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,25 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Dieden?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Dieden bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.oss.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5353.

Plaats een reactie