Woning kopen Hoenzadriel

Alles weten over woning kopen in Hoenzadriel? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In de nabije buurt bestaan er veel faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast geniet je hier ook van een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 10.207 huizen (70,9% koopwoning, 28,9% huur). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €405.150. Op dit huizenportaal tonen wij het woningaanbod in Hoenzadriel, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €299.000, de gemiddelde verkoopprijs is €405.150.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMaasdriel
PlaatsHoenzadriel
Postcode5333
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)25.030
Aantal huishoudens10.591
Aantal huishoudens met kinderen3.970
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.207
Aantal koopwoningen9.322
Aantal huurwoningen885
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€405.150
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Hoenzadriel april 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamersen additionele aspecten als duurzaamheid en en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Velddriel, Alem, Kerkdriel, Hurwenen & Ammerzoden.

woning-te-koop-hoenzadriel

Studio of appartement kopen in Hoenzadriel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 840 m3 gas & 1990 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Hoenzadriel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 – 112 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1120 kuub gas en tevens 2850 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Hoenzadriel is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 & 127 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2990 kWh elektra en 1240 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hoenzadriel

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 132 m2 en 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3500 kWh elektra + 1470 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4410 elektra (kWh) en 1990 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Hoenzadriel

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Hoenzadriel Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop rond te maken. D.m.v. woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Hoenzadriel

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Hoenzadriel en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Hoenzadriel geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 – €3.200. In het schema hier bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Hoenzadriel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoenzadriel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Hoenzadriel

De afgelopen periode (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Hoenzadriel en direct omgeving. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Hoenzadriel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Maasdriel zijn er ruim 10.207 woningen. Dit zijn 9.322 (70,9%) koopwoningen en 885 (28,9%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 143 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €299.000 en de gem. verkoopprijs is €405.150. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoenzadriel. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hoenzadriel?

Een huis in Maasdriel verbruikt qua energie gem. zo’n 1480 kuub gas p/jaar en 3460 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (840 kuub aardgas en 1990 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1990 kuub aardgas en 4410 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Hoenzadriel passen duurzame oplossingen als zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Hoenzadriel?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 25.030 personen in 10.591 gezinnen. Hier wonen 3.206 eenpersoonshuishoudens, 3.415 families zonder kinderen en 3.970 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,34 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Hoenzadriel?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Hoenzadriel bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.maasdriel.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5333.

Plaats een reactie