Woning kopen Demen

Van plan om een woning te kopen in Demen? Het is een erg populaire plek in de provincie Groningen. In de omgeving zijn er uiteenlopende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook ontdek je hier een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 40.746 woningen (63,1% koopwoning, 36,7% huur). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €353.733. Op dit woningplatform check je het beschikbare woningaanbod in Demen, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €254.000, de basis verkoopprijs is €353.733.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, winkels, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsDemen
Postcode5354
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Demen juni 2024

Met onze woningzoeker maak je kennis met alle huizen die te koop staan in juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtypeen relevante factoren als woninglabel & parkeeropties. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Neerlangel, Neerloon, Dieden, Deursen-Dennenburg & Berghem.

woning-te-koop-demen

Appartement kopen in Demen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 94 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 740 m3 gas en doorgaans 1940 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Demen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 en 117 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en tevens 2970 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Demen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 & 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3120 kWh stroom & 1300 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Demen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 – 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3450 kWh elektra en 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4430 stroom (kWh) & 1950 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Demen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Demen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. A.d.h.v. het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Demen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder vind je adressen van taxatie experts en makelaars in Demen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Demen helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 en €2.750. In de volgende weergave check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Demen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Demen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Demen

In juni 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Demen en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Demen kopen?

In en rondom de gemeente Oss bestaan er circa 40.746 woonhuizen. Er zijn 31.674 (63,1%) koopwoningen en 9.072 (36,7%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 135 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €254.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €353.733. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Demen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Demen?

Een woning in Oss verbruikt qua energie gem. zo’n 1270 m3 aan gas en 3110 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (740 kuub gas en 1940 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1950 kuub gas p/jaar en 4430 kWh stroom). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Demen passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Demen?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 91.915 mensen die we kunnen onderverdelen in 40.557 gezinnen. Wat meer specifiek: 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 huishoudens zonder kinderen en 14.484 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Demen?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Demen laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.oss.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 5352, 5354.

Plaats een reactie