Woning kopen Neerloon

Plannen om een woning te kopen in Neerloon? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Groningen. In de buurt heb je meerdere voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 40.746 woningen (63,1% koop, 36,7% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €353.733. Op dit huizenplatform blader je door het laatste woningaanbod in Neerloon, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €254.000, de gemiddelde huizenprijs is €353.733.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsNeerloon
Postcode5356
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Neerloon juni 2024

Bijgaand tref je het actuele woningaanbod van juni 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, bouwjaaren extra details als energieneutraal of aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Overlangel, Keent, Neerlangel, Demen of Dieden.

woning-te-koop-neerloon

Een appartement kopen in Neerloon

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 – 104 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 740 m3 gas + 1940 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Neerloon

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 70 m2 en 110 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en 2970 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Neerloon is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 en 123 m2.
 • Schatting: er wordt 3120 kWh stroom en 1300 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Neerloon

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 en 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 3450 kWh elektra & 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4430 elektra (kWh) en 1950 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Neerloon

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Neerloon Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning definitief te regelen. Aan de hand van aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Neerloon

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Neerloon en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Neerloon geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.300 & €3.150. In de lijst hierna check je adressen van financieel adviseurs in Neerloon.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Neerloon. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Neerloon

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Neerloon en net daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Neerloon kopen?

In deze gemeente Oss vind je ongeveer 40.746 woonhuizen. Je vindt hier circa 31.674 (63,1%) koopwoningen en 9.072 (36,7%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 135 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €254.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €353.733. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Neerloon. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Neerloon?

Een huishouden in Oss gebruikt gemiddeld 1270 m3 aan gas en 3110 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (740 kuub gas en 1940 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1950 kuub aardgas en 4430 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Neerloon passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Neerloon?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente leven 91.915 mensen in 40.557 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 gezinnen zonder kinderen en 14.484 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,25 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Neerloon?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Neerloon bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.oss.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 5356.

Plaats een reactie