Woning kopen Neerlangel

Wil je een woning kopen in Neerlangel? Het is een erg populaire plek in de provincie Groningen. In de regio heb je toegang tot meerdere faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook tref je hier mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 40.746 woningen (63,1% koop, 36,7% huur). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €353.733. Op dit huizenplatform bekijk je het recente woningaanbod in Neerlangel, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €254.000, de gemiddelde prijs van een woning is €353.733.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals restaurants, winkels, sportclubs, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsNeerlangel
Postcode5355
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Neerlangel juli 2024

In het schema hierna vind je het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoom verder in op woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, vraagprijsen additionele aspecten als energieneutraal en rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Neerloon, Overlangel, Demen, Dieden en Deursen-Dennenburg.

woning-te-koop-neerlangel

Een appartement kopen in Neerlangel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 en 104 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 740 m3 gas en +/- 1940 kWh stroom.

Rijtjeshuis Neerlangel

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 en 106 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1130 kuub gas en gem. 2970 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Neerlangel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 113 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3120 kWh elektriciteit en 1300 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Neerlangel

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3450 kWh elektra + 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4430 elektra (kWh) + 1950 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Neerlangel

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer je weet wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Neerlangel Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering te bevestigen. Gebaseerd op koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Neerlangel

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Neerlangel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Neerlangel geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 – €2.500. In de lijst hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Neerlangel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Neerlangel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Neerlangel

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Neerlangel en direct omgeving. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Neerlangel kopen?

In de hele gemeente Oss bestaan er circa 40.746 woningen. Het gaat daarbij om 31.674 (63,1%) koopwoningen en 9.072 (36,7%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 135 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €254.000 en de gem. marktprijs is €353.733. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Neerlangel. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Neerlangel?

Een woonobject in Oss kent een gem. verbruik van 1270 kuub gas en 3110 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (740 kuub aardgas en 1940 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1950 kuub gas p/jaar en 4430 electriciteit (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Neerlangel passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Neerlangel?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 91.915 inwoners in 40.557 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 gezinnen zonder kinderen en 14.484 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,25 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Neerlangel?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Neerlangel zetten. Informeer bij de gemeente (www.oss.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5355.

Plaats een reactie