Woning kopen Lith

Alles weten over woning kopen in Lith? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Groningen. Op korte afstand heb je toegang tot allerhande voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij tref je hier een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 40.746 woningen (63,1% koop, 36,7% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €353.733. Op dit woningplatform tonen wij het woningaanbod in Lith, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €254.000, de gemiddelde prijs van een woning is €353.733.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsLith
Postcode5397
Netnummer0412 (+31412)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Lith juni 2024

In het overzicht hieronder blader je door het actuele woningaanbod van juni 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, liggingen extra details als woninglabel en parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Maren-Kessel, Volkel, Lithoijen, Teeffelen & Oijen.

woning-te-koop-lith

Appartementen te koop Lith

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 103 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 740 m3 gas en +/- 1940 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Lith

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 77 m2 & 123 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en 2970 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Lith is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3120 kWh elektriciteit & 1300 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Lith

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 en 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3450 kWh elektra + 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 & 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4430 stroom (kWh) + 1950 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Lith

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Lith Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Lith

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Lith en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Lith geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 & €2.800. In de volgende weergave bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Lith.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lith. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Lith

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Lith en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Lith kopen?

In de buurt van de gemeente Oss vinden we circa 40.746 woonhuizen. Je vindt hier circa 31.674 (63,1%) koophuizen en 9.072 (36,7%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 135 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €254.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €353.733. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lith. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Lith?

Een woning in Oss gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1270 m3 per jaar aan gas en 3110 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (740 m3 gas voor verwarming en warm water en 1940 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1950 m3 aan gas en 4430 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Lith passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Lith?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 91.915 inwoners in 40.557 gezinnen. Er wonen 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 huishoudens zonder kinderen en 14.484 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Lith?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Lith realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.oss.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5397.

Plaats een reactie