Woning kopen Teeffelen

Jouw aanstaande woning kopen in Teeffelen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In de omgeving zijn er diverse faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 40.746 huizen (63,1% koopwoning, 36,7% huur). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €353.733. Op deze website tonen wij het actuele woningaanbod in Teeffelen, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €254.000, de basis verkoopprijs is €353.733.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsTeeffelen
Postcode5395
Netnummer0412 (+31412)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Teeffelen juli 2024

Met onze woningzoeker bieden we het actuele woningaanbod van juli 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, liggingen additionele aspecten als energieneutraal & aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Lithoijen, Lith, Oijen, Nuland & Nistelrode.

woning-te-koop-teeffelen

Studio of appartement kopen in Teeffelen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 90 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 740 m3 gas & 1940 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Teeffelen

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 123 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en doorgaans 2970 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Teeffelen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3120 kWh elektra en 1300 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Teeffelen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 en 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 3450 kWh elektriciteit & 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 – 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4430 elektra (kWh) & 1950 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Teeffelen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je weet wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Teeffelen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering in orde te maken. Door middel van het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Teeffelen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder bieden wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Teeffelen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Teeffelen helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 en €2.800. In de lijst hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Teeffelen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Teeffelen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Teeffelen

In juli 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Teeffelen en omliggende plekken. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Teeffelen kopen?

In en rondom de gemeente Oss registreren wij 40.746 huizen. Het gaat om 31.674 (63,1%) koopwoningen en 9.072 (36,7%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 135 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €254.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €353.733. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Teeffelen. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Teeffelen?

Een huis in Oss kent een gem. verbruik van 1270 kuub gas p/jaar en 3110 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (740 kuub aardgas en 1940 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1950 kuub aardgas en 4430 stroom (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Teeffelen passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Teeffelen?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 91.915 mensen die we kunnen onderverdelen in 40.557 huishoudens. Dit zijn 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 families zonder kinderen en 14.484 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,25 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Teeffelen?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Teeffelen zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.oss.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5395.

Plaats een reactie