Woning kopen Lithoijen

Snel een woning kopen in Lithoijen? Het is een heerlijke plek in de provincie Groningen. In de buurt zijn er diverse faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij ontdek je hier een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 40.746 huizen (63,1% koophuis, 36,7% huurwoningen). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €353.733. Op dit woningplatform vind je het actuele woningaanbod in Lithoijen, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Je hebt de keuze uit tussenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €254.000, de doorsnee verkoopprijs is €353.733.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals sportclubs, scholen, natuurgebieden, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsLithoijen
Postcode5396
Netnummer0412 (+31412)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Lithoijen juni 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met alle huizen die te koop staan in juni 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, liggingen extra details als CV-ketel & en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Lith, Maren-Kessel, Teeffelen, Oijen en Nuland.

woning-te-koop-lithoijen

Een appartement kopen in Lithoijen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 740 m3 gas en doorgaans 1940 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Lithoijen

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 – 121 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1130 kuub gas en gem. 2970 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Lithoijen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 en 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3120 kWh elektriciteit & 1300 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Lithoijen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 & 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3450 kWh elektriciteit en 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4430 stroom (kWh) + 1950 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Lithoijen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Lithoijen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning rond te maken. Aan de hand van aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Lithoijen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Lithoijen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Lithoijen helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 & €3.300. In het schema hier bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Lithoijen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lithoijen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Lithoijen

In juni 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Lithoijen en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Lithoijen kopen?

In deze gemeente Oss registreren wij 40.746 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 31.674 (63,1%) koophuizen en 9.072 (36,7%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 135 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €254.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €353.733. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lithoijen. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Lithoijen?

Een woonhuis in Oss verbruikt gemiddeld 1270 m3 aan gas en 3110 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (740 m3 aan gas en 1940 stroom (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1950 kuub gas p/jaar en 4430 kWh elektra). Veel eigenaren van huizen te koop in Lithoijen passen duurzame producten zoals zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Lithoijen?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 91.915 mensen die we kunnen onderverdelen in 40.557 huishoudens. Wat meer specifiek: 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 gezinnen zonder kinderen en 14.484 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Lithoijen?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Lithoijen laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.oss.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5396.

Plaats een reactie