Woning kopen Volkel

Van plan om een woning te kopen in Volkel? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt bestaan er diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 6.461 woningen (73,8% koopwoning, 26,1% huur). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €433.780. Op deze website ontdek je het beschikbare woningaanbod in Volkel, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €333.000, de gemiddelde huizenprijs is €433.780.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals winkels, sportclubs, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMaashorst
PlaatsVolkel
Postcode5408
Netnummer0413 (+31413)
Inwoners (gemeente)15.730
Aantal huishoudens6.400
Aantal huishoudens met kinderen2.438
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen6.461
Aantal koopwoningen5.626
Aantal huurwoningen835
Gemiddelde woonoppervlakte174 m2
Gemiddelde WOZ€333.000
Gemiddelde verkoopprijs€433.780
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik3510 kWh

Woningaanbod Volkel juni 2024

Onderstaand bekijk je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Selecteer op vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals isolatie & aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Odiliapeel, Zeeland, Maren-Kessel, Lith of Lithoijen.

woning-te-koop-volkel

Appartementen te koop Volkel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 – 90 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 860 m3 gas + 2250 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Volkel

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 74 m2 – 117 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas en doorgaans 2810 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Volkel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 125 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3000 kWh elektra + 1230 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Volkel

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 142 m2.
 • Verwachting: er wordt 3710 kWh elektriciteit en 1560 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 & 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4420 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Volkel

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Volkel Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod zal afhangen van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te ronden. Gebaseerd op het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Volkel

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tonen wij adressen van taxatie experts en makelaars in Volkel en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Volkel geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.500 & €3.250. In de opsomming hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Volkel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Volkel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Volkel

Recent (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Volkel en in de buurt. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Volkel kopen?

In de gemeente Maashorst vinden we circa 6.461 huizen. Het gaat daarbij om 5.626 (73,8%) koophuizen en 835 (26,1%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 174 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €333.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €433.780. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Volkel. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Volkel?

Een huis in Maashorst heeft een verbruik van gemiddeld 1470 kuub gas en 3510 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (860 kuub gas en 2250 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 m3 gas en 4420 kWh electriciteit). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Volkel passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Volkel?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 15.730 personen die we kunnen onderverdelen in 6.400 verschillende gezinnen. Dit zijn 1.771 eenpersoonshuishoudens, 2.191 gezinnen zonder kinderen en 2.438 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,41 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Volkel?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Volkel bouwen. Informeer bij de gemeente (www.uden.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 5408.

Plaats een reactie