Woning kopen Maren-Kessel

Jouw ideale woning kopen in Maren-Kessel? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In de nabije omgeving zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder geniet je hier ook van een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 40.746 huizen (63,1% koop, 36,7% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €353.733. Op dit woningportaal check je het nieuwe woningaanbod in Maren-Kessel, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Groningen.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €254.000, de gemiddelde woningprijs is €353.733.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, winkels, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsMaren-Kessel
Postcode5398
Netnummer0412 (+31412)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Maren-Kessel juli 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoom verder in op woningtype, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen andere eigenschappen zoals verwarming en parkeeropties. Bel of mail de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het huizenaanbod in Volkel, Odiliapeel, Lith, Lithoijen of Teeffelen.

woning-te-koop-maren-kessel

Een appartement kopen in Maren-Kessel

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 96 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 740 m3 gas & 1940 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Maren-Kessel

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 113 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1130 kuub gas en +/- 2970 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Maren-Kessel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3120 kWh stroom + 1300 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Maren-Kessel

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 en 140 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3450 kWh elektriciteit & 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 & 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4430 stroom (kWh) + 1950 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Maren-Kessel

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Maren-Kessel Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod zal afhangen van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te handelen. Op basis van aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Maren-Kessel

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Maren-Kessel en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Maren-Kessel helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 & €2.750. In het schema hier bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Maren-Kessel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maren-Kessel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Maren-Kessel

Afgelopen maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Maren-Kessel en in de buurt. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Maren-Kessel kopen?

In de hele gemeente Oss registreren wij 40.746 woningen. We maken onderscheid tussen 31.674 (63,1%) koophuizen en 9.072 (36,7%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 135 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €254.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €353.733. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Maren-Kessel. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Maren-Kessel?

Een woning in Oss kent een gem. verbruik van 1270 m3 per jaar aan gas en 3110 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (740 kuub gas en 1940 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1950 m3 gas en 4430 kWh stroom). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Maren-Kessel passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Maren-Kessel?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 91.915 mensen in 40.557 gezinnen. Het betreft 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 families zonder kinderen en 14.484 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Maren-Kessel?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Maren-Kessel laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.oss.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5397, 5398.

Plaats een reactie