Woning kopen Oijen

Snel een woning kopen in Oijen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Groningen. In de nabije omgeving heb je toegang tot veel dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 40.746 woningen (63,1% koopwoning, 36,7% huurhuis). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €353.733. Op dit woningplatform blader je door het nieuwe woningaanbod in Oijen, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €254.000, de gemiddelde woningprijs is €353.733.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals winkels, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsOijen
Postcode5394
Netnummer0412 (+31412)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Oijen juni 2024

Met onze woningzoeker check je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energielabel of mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Teeffelen, Lithoijen, Nuland, Nistelrode en Geffen.

woning-te-koop-oijen

Eigen appartement kopen in Oijen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 90 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 740 m3 gas + 1940 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Oijen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 109 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1130 kuub gas en tevens 2970 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Oijen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 – 130 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3120 kWh elektra & 1300 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Oijen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3450 kWh elektra & 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 – 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4430 elektra (kWh) & 1950 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Oijen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je weet wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Oijen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. D.m.v. woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Oijen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder vind je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Oijen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Oijen geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.800 – €2.650. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Oijen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oijen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Oijen

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Oijen en direct omgeving. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Oijen kopen?

In deze gemeente Oss bestaan er circa 40.746 huizen. Er zijn 31.674 (63,1%) koophuizen en 9.072 (36,7%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 135 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €254.000 en de gem. marktprijs is €353.733. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Oijen. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Oijen?

Een huishouden in Oss kent een gem. verbruik van 1270 kuub aardgas en 3110 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (740 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1940 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1950 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4430 kWh elektra). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Oijen passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Oijen?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 91.915 personen in 40.557 huishoudens. Het gaat om 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 families zonder kinderen en 14.484 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,25 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Nu begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Oijen?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Oijen bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.oss.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5394.

Plaats een reactie