Woning kopen Odiliapeel

Ga je een woning kopen in Odiliapeel? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt vind je uiteenlopende faciliteiten als winkels en scholen. Daarbij vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 6.461 huizen (73,8% koop, 26,1% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €433.780. Op dit woningplatform check je het huidige woningaanbod in Odiliapeel, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €333.000, de gemiddelde huizenprijs is €433.780.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMaashorst
PlaatsOdiliapeel
Postcode5409
Netnummer0413 (+31413)
Inwoners (gemeente)15.730
Aantal huishoudens6.400
Aantal huishoudens met kinderen2.438
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen6.461
Aantal koopwoningen5.626
Aantal huurwoningen835
Gemiddelde woonoppervlakte174 m2
Gemiddelde WOZ€333.000
Gemiddelde verkoopprijs€433.780
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik3510 kWh

Woningaanbod Odiliapeel april 2024

Onderstaand bekijk je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, ligging, woningtype, aantal kamersen andere eigenschappen zoals verwarming & en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Zeeland, Gemert, Volkel, Maren-Kessel & Lith.

woning-te-koop-odiliapeel

Aanbod appartement kopen in Odiliapeel

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 860 m3 gas en doorgaans 2250 kWh stroom.

Rijtjeshuis Odiliapeel

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 & 116 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1080 kuub gas en doorgaans 2810 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Odiliapeel is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3000 kWh stroom + 1230 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Odiliapeel

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 – 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3710 kWh elektra + 1560 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 en 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4420 elektra (kWh) en 1940 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Odiliapeel

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Odiliapeel Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod komt tot stand door de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te handelen. D.m.v. aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Odiliapeel

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bekijk je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Odiliapeel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Odiliapeel helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 & €2.800. In de volgende weergave bekijk je adressen van financieel adviseurs in Odiliapeel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Odiliapeel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Odiliapeel

In april 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Odiliapeel en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Odiliapeel kopen?

In de gemeente Maashorst zijn er ruim 6.461 woningen. We maken onderscheid tussen 5.626 (73,8%) koophuizen en 835 (26,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 174 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €333.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €433.780. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Odiliapeel. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Odiliapeel?

Een huis in Maashorst heeft een verbruik van gemiddeld 1470 kuub aardgas en 3510 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (860 kuub gas p/jaar en 2250 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4420 kWh elektra). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Odiliapeel passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Odiliapeel?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 15.730 personen in 6.400 verschillende huishoudens. Dat betreffen 1.771 eenpersoonshuishoudens, 2.191 families zonder kinderen en 2.438 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,41 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Odiliapeel?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Odiliapeel plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.uden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 5409.

Plaats een reactie