Woning kopen Overlangel

Jouw volgende woning kopen in Overlangel? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Groningen. In de nabije buurt zijn er diverse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder tref je hier een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 40.746 woningen (63,1% koopwoning, 36,7% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €353.733. Op deze website tonen wij het actuele woningaanbod in Overlangel, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €254.000, de gemiddelde verkoopprijs is €353.733.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsOverlangel
Postcode5357
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Overlangel juni 2024

In het schema hierna bieden we alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, woningtypeen relevante factoren als woninglabel en en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Keent, Grave, Neerloon, Neerlangel of Demen.

woning-te-koop-overlangel

Aanbod appartement kopen in Overlangel

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 740 m3 gas & 1940 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Overlangel

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 122 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1130 kuub gas en gem. 2970 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Overlangel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 & 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3120 kWh elektra & 1300 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Overlangel

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 127 m2 – 143 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3450 kWh elektra & 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 en 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4430 elektriciteit (kWh) en 1950 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Overlangel

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Overlangel Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van de koop in orde te maken. A.d.h.v. aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Overlangel

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Overlangel en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Overlangel geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 en €2.650. In de lijst hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Overlangel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Overlangel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Overlangel

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Overlangel en in de buurt. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Overlangel kopen?

In en rondom de gemeente Oss zijn er 40.746 huizen. Er zijn 31.674 (63,1%) koopwoningen en 9.072 (36,7%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 135 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €254.000 en de gem. marktprijs is €353.733. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Overlangel. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Overlangel?

Een woonhuis in Oss heeft een verbruik van gemiddeld 1270 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3110 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (740 kuub gas en 1940 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1950 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4430 kWh electriciteit). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Overlangel passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Overlangel?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 91.915 personen in 40.557 huishoudens. Het betreft 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 huishoudens zonder kinderen en 14.484 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,25 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Overlangel?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Overlangel zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.oss.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5357.

Plaats een reactie