Woning kopen Nistelrode

Alles weten over woning kopen in Nistelrode? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt bestaan er allerhande faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast tref je hier een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 12.798 woningen (71,6% koopwoning, 28,4% huurwoningen). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €425.441. Op dit huizenplatform tonen wij het recente woningaanbod in Nistelrode, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Er is een mix van benedenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €321.000, de gemiddelde verkoopprijs is €425.441.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals scholen, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBernheze
PlaatsNistelrode
Postcode5388
Netnummer0412 (+31412)
Inwoners (gemeente)31.240
Aantal huishoudens12.646
Aantal huishoudens met kinderen4.995
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen12.798
Aantal koopwoningen11.287
Aantal huurwoningen1.511
Gemiddelde woonoppervlakte160 m2
Gemiddelde WOZ€321.000
Gemiddelde verkoopprijs€425.441
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik3490 kWh

Woningaanbod Nistelrode juli 2024

Onderstaand vind je het actuele woningaanbod van juli 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieprestaties & parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Nuland, Oijen, Geffen, Haren & Heesch.

woning-te-koop-nistelrode

Appartement kopen in Nistelrode

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 790 m3 gas en tevens 2080 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Nistelrode

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 124 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 kuub gas en tevens 2980 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Nistelrode is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 & 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3130 kWh elektra + 1180 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Nistelrode

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3530 kWh elektriciteit en 1440 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 195 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4440 stroom (kWh) en 1920 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Nistelrode

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Nistelrode Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod bepaal je op basis van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis af te ronden. Op basis van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Nistelrode

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Nistelrode en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Nistelrode helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 – €2.750. In het schema hier verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Nistelrode.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nistelrode. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Nistelrode

Recent (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Nistelrode en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Nistelrode kopen?

In de hele gemeente Bernheze zijn er ruim 12.798 woningen. Dit zijn 11.287 (71,6%) koophuizen en 1.511 (28,4%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 160 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €321.000 en de gem. marktprijs is €425.441. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nistelrode. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Nistelrode?

Een woning in Bernheze kent een gem. verbruik van 1400 m3 gas voor verwarming en warm water en 3490 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (790 m3 gas en 2080 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1920 m3 gas voor verwarming en warm water en 4440 kWh stroom). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Nistelrode passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Nistelrode?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 31.240 personen die we kunnen onderverdelen in 12.646 huishoudens. Hier wonen 3.396 eenpersoonshuishoudens, 4.255 families zonder kinderen en 4.995 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,43 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Nistelrode?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Nistelrode laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.bernheze.org/) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 5388.

Plaats een reactie