Woning kopen Nuland

Ga je een woning kopen in Nuland? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In de regio vind je verschillende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 73.424 huizen (52,4% koopwoning, 47,2% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €412.222. Op dit huizenplatform bieden wij het actuele woningaanbod in Nuland, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €295.000, de gemiddelde verkoopprijs is €412.222.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
PlaatsNuland
Postcode5391
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)155.111
Aantal huishoudens73.408
Aantal huishoudens met kinderen22.748
Gemiddelde huishoudensgrootte2,08
Aantal woningen73.424
Aantal koopwoningen44.343
Aantal huurwoningen29.081
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€295.000
Gemiddelde verkoopprijs€412.222
Gemiddeld gasverbruik1070 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Nuland juli 2024

In het schema hierna vind je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Zoek op woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, aantal kamersen meer onderwerpen zoals energieprestaties en aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Oijen, Teeffelen, Nistelrode, Geffen of Haren.

woning-te-koop-nuland

Appartement kopen in Nuland

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 en 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 740 m3 gas en gem. 2060 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Nuland

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 76 m2 & 112 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1090 kuub gas en gem. 3040 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Nuland is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 & 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3200 kWh elektriciteit en 1270 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Nuland

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 en 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3660 kWh elektriciteit en 1480 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 & 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4540 elektra (kWh) + 1960 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Nuland

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Nuland zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. Gebaseerd op koopsom, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Nuland

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Nuland en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Nuland helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 en €2.900. In onderstaande lijst check je gegevens van financieel adviseurs in Nuland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nuland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Nuland

Recent (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Nuland en omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Nuland kopen?

In de direct omgeving van de gemeente s-Hertogenbosch zijn er ruim 73.424 woonhuizen. Het gaat daarbij om 44.343 (52,4%) koophuizen en 29.081 (47,2%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 115 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €295.000 en de gem. verkoopprijs is €412.222. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nuland. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Nuland?

Een huis in s-Hertogenbosch heeft een verbruik van gemiddeld 1070 kuub aardgas en 2830 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (740 m3 aan gas en 2060 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1960 m3 per jaar aan gas en 4540 kWh elektra). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Nuland passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Nuland?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 155.111 mensen in 73.408 huishoudens. Dit zijn 29.457 eenpersoonshuishoudens, 21.203 families zonder kinderen en 22.748 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,08 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Nuland?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Nuland zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.s-hertogenbosch.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 5390, 5391, 5392.

Plaats een reactie