Woning kopen Geffen

Plannen om een woning te kopen in Geffen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek zijn er meerdere faciliteiten als winkels en scholen. Daarnaast kan je hier genieten van een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 73.424 woningen (52,4% koop, 47,2% huurhuizen). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €412.222. Op dit woningplatform bekijk je het laatste woningaanbod in Geffen, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €295.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €412.222.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
PlaatsGeffen
Postcode5386
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)155.111
Aantal huishoudens73.408
Aantal huishoudens met kinderen22.748
Gemiddelde huishoudensgrootte2,08
Aantal woningen73.424
Aantal koopwoningen44.343
Aantal huurwoningen29.081
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€295.000
Gemiddelde verkoopprijs€412.222
Gemiddeld gasverbruik1070 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Geffen april 2024

In onderstaande weergave check je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, ligging, woonoppervlakteen relevante factoren als verwarming of aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Nistelrode, Nuland, Haren, Heesch of Vinkel.

woning-te-koop-geffen

Een appartement kopen in Geffen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 740 m3 gas en daarbij 2060 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Geffen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 109 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1090 kuub gas + 3040 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Geffen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 en 112 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3200 kWh elektriciteit + 1270 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Geffen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 & 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3660 kWh stroom & 1480 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4540 elektra (kWh) & 1960 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Geffen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Geffen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper, in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Geffen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tonen wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Geffen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Geffen geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 en €2.500. In de lijst hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Geffen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Geffen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Geffen

Deze maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Geffen en daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Geffen kopen?

In de gemeente s-Hertogenbosch vinden we circa 73.424 woningen. Het gaat om 44.343 (52,4%) koophuizen en 29.081 (47,2%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 115 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €295.000 en de gem. verkoopprijs is €412.222. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Geffen. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Geffen?

Een huis in s-Hertogenbosch verbruikt qua energie gem. zo’n 1070 kuub aardgas en 2830 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (740 m3 aan gas en 2060 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1960 kuub gas p/jaar en 4540 kWh electriciteit). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Geffen passen duurzame producten zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Geffen?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 155.111 inwoners die we kunnen onderverdelen in 73.408 verschillende gezinnen. Er wonen 29.457 eenpersoonshuishoudens, 21.203 families zonder kinderen en 22.748 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,08 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Geffen?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Geffen laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.s-hertogenbosch.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 5386.

Plaats een reactie