Woning kopen Renswoude

Plannen om een woning te kopen in Renswoude? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Utrecht. In de nabije omgeving zijn er verschillende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast vind je hier een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 2.154 woningen (73,6% koopwoning, 26% huur). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €426.882. Op deze pagina bekijk je het actuele woningaanbod in Renswoude, adresgegevens van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €330.000, de gemiddelde prijs van een woning is €426.882.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, scholen, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteRenswoude
Postcode3927
Netnummer0318 (+31318)
Inwoners (gemeente)5.444
Aantal huishoudens2.089
Aantal huishoudens met kinderen893
Gemiddelde huishoudensgrootte2,6
Aantal woningen2.154
Aantal koopwoningen1.873
Aantal huurwoningen281
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€330.000
Gemiddelde verkoopprijs€426.882
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Renswoude mei 2024

Bijgaand ontdek je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op aantal kamers, ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energieprestaties of en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Veenendaal of Zeewolde.

woning-te-koop-renswoude

Aanbod appartement kopen in Renswoude

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 96 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 800 m3 gas en daarbij 2130 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Renswoude

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 – 115 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1080 kuub gas en tevens 2790 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Renswoude is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 – 118 m2.
 • Schatting: er wordt 3010 kWh elektriciteit & 1310 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Renswoude

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 & 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3570 kWh stroom + 1580 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4500 elektra (kWh) & 2040 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Renswoude

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Renswoude Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Renswoude

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatie specialisten en makelaars in Renswoude en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Renswoude helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 en €2.550. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Renswoude.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Renswoude. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Renswoude

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Renswoude en in de buurt. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Renswoude kopen?

In de buurt van de gemeente Renswoude zijn er 2.154 huizen. Het gaat daarbij om 1.873 (73,6%) koophuizen en 281 (26%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 150 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €330.000 en de gem. marktprijs is €426.882. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Renswoude. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Renswoude?

Een huis in Renswoude verbruikt qua energie gem. zo’n 1370 kuub aardgas en 3220 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (800 kuub aardgas en 2130 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (2040 m3 gas en 4500 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Renswoude passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Renswoude?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 5.444 mensen in 2.089 gezinnen. Hier wonen 530 eenpersoonshuishoudens, 666 huishoudens zonder kinderen en 893 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,6 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Renswoude?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Renswoude plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.renswoude.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 3927.

Plaats een reactie