Woning kopen Utrechtse Heuvelrug

Snel een woning kopen in Utrechtse Heuvelrug? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Utrecht. In deze levendige buurt zijn er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder tref je hier een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 21.890 woningen (64,1% koopwoning, 35,5% huur). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €562.887. Op deze pagina bieden wij het actuele woningaanbod in Utrechtse Heuvelrug, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €370.000, de gemiddelde huizenprijs is €562.887.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3941
Netnummer0343 (+31343)
Inwoners (gemeente)49.580
Aantal huishoudens21.590
Aantal huishoudens met kinderen7.137
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen21.890
Aantal koopwoningen16.490
Aantal huurwoningen5.400
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€370.000
Gemiddelde verkoopprijs€562.887
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Utrechtse Heuvelrug mei 2024

Onderstaand vind je het actuele woningaanbod van mei 2024. Selecteer op vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals woninglabel en aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Wijk bij Duurstede, Bunnik, Woudenberg, Renswoude & Rhenen.

woning-te-koop-utrechtse-heuvelrug

Appartementen te koop Utrechtse Heuvelrug

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 – 103 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 840 m3 gas + 2060 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Utrechtse Heuvelrug

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 76 m2 en 111 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1170 kuub gas en doorgaans 2780 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Utrechtse Heuvelrug is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 120 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2930 kWh elektriciteit & 1380 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Utrechtse Heuvelrug

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 – 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 3460 kWh stroom en 1700 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 4340 elektriciteit (kWh) en 2320 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Utrechtse Heuvelrug

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je inzicht hebt in wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Utrechtse Heuvelrug zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zal afhangen van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Aan de hand van koopsom, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Utrechtse Heuvelrug

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Utrechtse Heuvelrug en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Utrechtse Heuvelrug helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 – €2.600. In het schema hier check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Utrechtse Heuvelrug.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Utrechtse Heuvelrug. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Utrechtse Heuvelrug

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Utrechtse Heuvelrug en omgeving. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Utrechtse Heuvelrug kopen?

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug vind je ongeveer 21.890 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 16.490 (64,1%) koophuizen en 5.400 (35,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 131 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €370.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €562.887. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Utrechtse Heuvelrug. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Utrechtse Heuvelrug?

Een woning in Utrechtse Heuvelrug gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1460 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3080 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (840 kuub gas p/jaar en 2060 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (2320 kuub aardgas en 4340 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Utrechtse Heuvelrug passen duurzame producten zoals dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Utrechtse Heuvelrug?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 49.580 mensen in 21.590 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 7.650 eenpersoonshuishoudens, 6.803 families zonder kinderen en 7.137 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,22 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Utrechtse Heuvelrug?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Utrechtse Heuvelrug bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.heuvelrug.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3959.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie