Woning kopen Veenendaal

Wil je een woning kopen in Veenendaal? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Utrecht. In de nabije omgeving heb je verschillende faciliteiten als winkels, OV en scholen. Tevens ontdek je hier een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 28.607 huizen (59,2% koophuis, 40,8% huurwoningen). De prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €367.626. Op dit huizenportaal bekijk je het actuele woningaanbod in Veenendaal, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Utrecht.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €254.000, de basis verkoopprijs is €367.626.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteVeenendaal
Postcode3901
Netnummer0318 (+31318)
Inwoners (gemeente)66.493
Aantal huishoudens28.021
Aantal huishoudens met kinderen10.458
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen28.607
Aantal koopwoningen17.301
Aantal huurwoningen11.306
Gemiddelde woonoppervlakte110 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€367.626
Gemiddeld gasverbruik1000 m3
Gemiddeld stroomverbruik2810 kWh

Woningaanbod Veenendaal mei 2024

In deze lijst maak je kennis met optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, ligging, bouwjaaren additionele aspecten als duurzaamheid of parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Rhenen, Renswoude, Zeewolde, Putten & Nijkerk.

woning-te-koop-veenendaal

Appartementen te koop Veenendaal

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 99 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 720 m3 gas & 2180 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Veenendaal

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 & 120 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1000 kuub gas & 2990 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Veenendaal is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 en 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3120 kWh stroom + 1180 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Veenendaal

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 en 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 kWh elektriciteit & 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4330 elektra (kWh) + 1970 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Veenendaal

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Veenendaal Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering definitief te regelen. Gebaseerd op aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Veenendaal

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bieden wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Veenendaal en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Veenendaal helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.950 en €2.500. In het schema hier bieden we adressen van financieel adviseurs in Veenendaal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Veenendaal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Veenendaal

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Veenendaal en in de buurt. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Veenendaal kopen?

In de buurt van de gemeente Veenendaal zijn er 28.607 woonhuizen. Je vindt hier circa 17.301 (59,2%) koopwoningen en 11.306 (40,8%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 110 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €254.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €367.626. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Veenendaal. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Veenendaal?

Een huishouden in Veenendaal gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1000 m3 gas voor verwarming en warm water en 2810 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (720 kuub gas en 2180 stroom (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1970 m3 gas en 4330 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Veenendaal passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Veenendaal?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 66.493 mensen in 28.021 gezinnen. Er wonen 9.156 eenpersoonshuishoudens, 8.407 gezinnen zonder kinderen en 10.458 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,35 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Veenendaal?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Veenendaal zetten. Informeer bij de gemeente (www.veenendaal.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 3900, 3901, 3902, 3903, 3904, 3905, 3906, 3907.

Plaats een reactie