Woning kopen Woudenberg

Wil je een woning kopen in Woudenberg? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Utrecht. In en rondom deze plek heb je uiteenlopende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 5.286 woningen (72,1% koop, 27,8% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €434.011. Op dit woningplatform vind je het huidige woningaanbod in Woudenberg, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Utrecht.
 • Er is een mix van kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €331.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €434.011.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals winkels, sportclubs, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteWoudenberg
Postcode3931
Netnummer033 (+3133)
Inwoners (gemeente)13.362
Aantal huishoudens5.135
Aantal huishoudens met kinderen2.120
Gemiddelde huishoudensgrootte2,54
Aantal woningen5.286
Aantal koopwoningen4.419
Aantal huurwoningen867
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€331.000
Gemiddelde verkoopprijs€434.011
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Woudenberg mei 2024

Hieronder bekijk je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Selecteer op woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamers, vraagprijsen extra details als energieprestaties en mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Renswoude, Rhenen en Veenendaal.

woning-te-koop-woudenberg

Een appartement kopen in Woudenberg

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 100 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 700 m3 gas + 2040 kWh stroom.

Rijtjeshuis Woudenberg

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 119 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1120 kuub gas en 2860 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Woudenberg is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 90 m2 – 128 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3010 kWh stroom + 1300 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Woudenberg

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 128 m2 – 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3520 kWh elektra + 1550 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 – 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4300 elektriciteit (kWh) & 2000 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Woudenberg

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Woudenberg Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Gebaseerd op koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Woudenberg

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel tref je adressen van taxateurs en makelaars in Woudenberg en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Woudenberg geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.800 & €3.000. In de volgende weergave tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Woudenberg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Woudenberg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Woudenberg

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Woudenberg en direct omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Woudenberg kopen?

In deze gemeente Woudenberg registreren wij 5.286 huizen. Er zijn 4.419 (72,1%) koophuizen en 867 (27,8%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 131 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €331.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €434.011. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Woudenberg. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Woudenberg?

Een woning in Woudenberg gebruikt gemiddeld 1300 m3 per jaar aan gas en 3080 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (700 kuub gas p/jaar en 2040 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (2000 m3 per jaar aan gas en 4300 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Woudenberg passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Woudenberg?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 13.362 mensen in 5.135 huishoudens. Wat meer specifiek: 1.372 eenpersoonshuishoudens, 1.643 gezinnen zonder kinderen en 2.120 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,54 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Woudenberg?

In deze regio zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Woudenberg realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.woudenberg.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3930, 3931.

Plaats een reactie