Woning kopen Rhenen

Jouw ideale woning kopen in Rhenen? Het is een geweldige plek in de provincie Utrecht. In de regio heb je veel faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarbij geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 8.287 woningen (64,8% koophuis, 34,9% huurhuis). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €447.720. Op dit woningplatform tonen wij het huidige woningaanbod in Rhenen, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €304.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €447.720.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteRhenen
Postcode3911
Netnummer0317 (+31317)
Inwoners (gemeente)20.119
Aantal huishoudens8.286
Aantal huishoudens met kinderen3.034
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen8.287
Aantal koopwoningen6.564
Aantal huurwoningen1.723
Gemiddelde woonoppervlakte134 m2
Gemiddelde WOZ€304.000
Gemiddelde verkoopprijs€447.720
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3070 kWh

Woningaanbod Rhenen april 2024

In deze lijst ontdek je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoek op aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijsen relevante factoren als energieneutraal of aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook woningen die te koop staan in Renswoude, Woudenberg, Veenendaal, Zeewolde & Putten.

woning-te-koop-rhenen

Appartementen te koop Rhenen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 100 m2.
 • Het energiegebruik is circa 760 m3 gas & 2220 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Rhenen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 77 m2 – 116 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas & 2710 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Rhenen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 94 m2 en 119 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2910 kWh elektra en 1240 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Rhenen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 & 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3280 kWh elektriciteit + 1510 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 & 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 4360 stroom (kWh) + 2070 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Rhenen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius kan je woningen te koop in Rhenen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Aan de hand van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Rhenen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Rhenen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Rhenen geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.550 en €2.600. In de lijst hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Rhenen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rhenen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Rhenen

In april 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Rhenen en omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Rhenen kopen?

In de gemeente Rhenen bestaan er circa 8.287 huizen. We maken onderscheid tussen 6.564 (64,8%) koophuizen en 1.723 (34,9%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 134 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €304.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €447.720. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rhenen. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Rhenen?

Een woonobject in Rhenen gebruikt gemiddeld 1310 m3 aan gas en 3070 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (760 m3 aan gas en 2220 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (2070 kuub gas en 4360 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Rhenen passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Rhenen?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 20.119 mensen in 8.286 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.563 eenpersoonshuishoudens, 2.689 families zonder kinderen en 3.034 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,39 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Rhenen?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Rhenen bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.rhenen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 3910, 3911, 3912.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie