Woning kopen Vondelingenplaat

Jouw ideale woning kopen in Vondelingenplaat? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In de nabije buurt zijn er verschillende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 317.945 woningen (35,1% koophuis, 64,4% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €364.018. Op deze website ontdek je het actuele woningaanbod in Vondelingenplaat, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €364.018.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, kinderopvang, winkels, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteRotterdam
PlaatsVondelingenplaat
Postcode3196
Netnummer010 (+3110)
Inwoners (gemeente)651.157
Aantal huishoudens328.283
Aantal huishoudens met kinderen96.065
Gemiddelde huishoudensgrootte1,95
Aantal woningen317.945
Aantal koopwoningen81.205
Aantal huurwoningen236.740
Gemiddelde woonoppervlakte90 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.018
Gemiddeld gasverbruik770 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Vondelingenplaat mei 2024

Bijgaand bekijk je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, ligging, vraagprijs, aantal kamersen meer onderwerpen zoals energieprestaties en rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Botlek Rotterdam, Europoort Rotterdam, Pernis Rotterdam, Hoogvliet Rotterdam & Rozenburg.

woning-te-koop-vondelingenplaat

Appartementen te koop Vondelingenplaat

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 96 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 670 m3 gas en gem. 2030 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Vondelingenplaat

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 125 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 920 kuub gas en +/- 2980 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Vondelingenplaat is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3130 kWh elektriciteit en 1130 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Vondelingenplaat

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 – 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3850 kWh elektriciteit + 1480 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4660 elektra (kWh) en 2000 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Vondelingenplaat

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je weet wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Vondelingenplaat Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding komt tot stand door de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Door middel van woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Vondelingenplaat

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Vondelingenplaat en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Vondelingenplaat helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 en €2.950. In de opsomming hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Vondelingenplaat.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vondelingenplaat. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Vondelingenplaat

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Vondelingenplaat en omliggende plekken. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Vondelingenplaat kopen?

In en rondom de gemeente Rotterdam zijn er ruim 317.945 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 81.205 (35,1%) koophuizen en 236.740 (64,4%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 90 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €222.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €364.018. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vondelingenplaat. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Vondelingenplaat?

Een woning in Rotterdam verbruikt qua energie gem. zo’n 770 m3 gas en 2310 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (670 m3 aan gas en 2030 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (2000 kuub gas en 4660 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Vondelingenplaat passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Vondelingenplaat?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 651.157 personen die we kunnen onderverdelen in 328.283 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 158.909 eenpersoonshuishoudens, 73.309 families zonder kinderen en 96.065 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 1,95 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Vondelingenplaat?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Vondelingenplaat laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.rotterdam.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 3195, 3196.

Plaats een reactie