Woning kopen Rozenburg

Wil je een woning kopen in Rozenburg? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt zijn er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 65.214 woningen (67,2% koophuis, 32,7% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €470.338. Op dit huizenplatform bekijk je het woningaanbod in Rozenburg, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Er is een mix van kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €337.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €470.338.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals winkels, restaurants, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsRozenburg
Postcode3180
Netnummer0297 (+31297)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Rozenburg mei 2024

In het schema hierna tref je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, vraagprijsen meer onderwerpen zoals woninglabel & rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Hoogvliet Rotterdam, Pernis Rotterdam, Poortugaal, Rotterdam-Albrandswaard en Rhoon.

woning-te-koop-rozenburg

Appartement kopen in Rozenburg

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 720 m3 gas en gem. 1990 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Rozenburg

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 en 124 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1070 kuub gas en gem. 3150 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Rozenburg is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 & 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3330 kWh elektra & 1280 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Rozenburg

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 3840 kWh elektra & 1560 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4480 elektra (kWh) en 1980 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Rozenburg

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Rozenburg Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis te bevestigen. Door middel van het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Rozenburg

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand vind je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Rozenburg en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Rozenburg geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.950 & €2.800. In de lijst hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Rozenburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rozenburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Rozenburg

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Rozenburg en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Rozenburg kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Haarlemmermeer registreren wij 65.214 huizen. Dit zijn 48.743 (67,2%) koopwoningen en 16.471 (32,7%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 115 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €337.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €470.338. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rozenburg. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Rozenburg?

Een woning in Haarlemmermeer kent een gem. verbruik van 1120 m3 gas en 3040 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (720 kuub gas en 1990 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1980 m3 aan gas en 4480 elektra (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Rozenburg passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Rozenburg?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 156.002 inwoners in 65.732 verschillende huishoudens. Er wonen 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 huishoudens zonder kinderen en 27.254 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,35 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of social media. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Rozenburg?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Rozenburg bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1437, 3180.

Plaats een reactie