Woning kopen Botlek Rotterdam

Jouw aanstaande woning kopen in Botlek Rotterdam? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. Op korte afstand zijn er uiteenlopende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 9.554 woningen (74,2% koophuis, 25,7% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €306.118. Op deze website blader je door het laatste woningaanbod in Botlek Rotterdam, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €230.000, de gemiddelde woningprijs is €306.118.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, winkels, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteRoerdalen
PlaatsBotlek Rotterdam
Postcode3197
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)20.574
Aantal huishoudens9.362
Aantal huishoudens met kinderen2.951
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen9.554
Aantal koopwoningen8.658
Aantal huurwoningen896
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€230.000
Gemiddelde verkoopprijs€306.118
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Botlek Rotterdam mei 2024

In het schema hierna vind je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, liggingen andere woningeigenschappen als energielabel & en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Europoort Rotterdam, Maasvlakte Rotterdam, Vondelingenplaat, Pernis Rotterdam & Hoogvliet Rotterdam.

woning-te-koop-botlek-rotterdam

Studio of appartement kopen in Botlek Rotterdam

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 & 99 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas en 2100 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Botlek Rotterdam

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 en 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas & 2810 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Botlek Rotterdam is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 91 m2 en 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2910 kWh stroom + 1300 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Botlek Rotterdam

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 – 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2980 kWh elektra & 1370 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 143 m2 & 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3810 elektriciteit (kWh) & 1850 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Botlek Rotterdam

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius kan je woningen te koop in Botlek Rotterdam Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. A.d.h.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Botlek Rotterdam

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Botlek Rotterdam en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Botlek Rotterdam geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 en €2.900. In het schema hier bieden we adressen van financieel adviseurs in Botlek Rotterdam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Botlek Rotterdam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Botlek Rotterdam

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Botlek Rotterdam en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost nu een woning in Botlek Rotterdam kopen?

In de gemeente Roerdalen vind je ongeveer 9.554 woonhuizen. Je vindt hier circa 8.658 (74,2%) koophuizen en 896 (25,7%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 157 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €230.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €306.118. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Botlek Rotterdam. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Botlek Rotterdam?

Een huishouden in Roerdalen heeft een verbruik van gemiddeld 1440 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3150 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (830 kuub aardgas en 2100 kWh stroom. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1850 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3810 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Botlek Rotterdam passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Botlek Rotterdam?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 20.574 mensen in 9.362 huishoudens. Hier wonen 2.875 eenpersoonshuishoudens, 3.536 gezinnen zonder kinderen en 2.951 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,16 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Botlek Rotterdam?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Botlek Rotterdam bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.roerdalen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3196, 3197.

Plaats een reactie