Woning kopen Europoort Rotterdam

Ga je een woning kopen in Europoort Rotterdam? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook is er vlakbij een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 317.945 woningen (35,1% koophuis, 64,4% huur). De prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €364.018. Op dit huizenportaal vind je het woningaanbod in Europoort Rotterdam, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde huizenprijs is €364.018.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteRotterdam
PlaatsEuropoort Rotterdam
Postcode3198
Netnummer010 (+3110)
Inwoners (gemeente)651.157
Aantal huishoudens328.283
Aantal huishoudens met kinderen96.065
Gemiddelde huishoudensgrootte1,95
Aantal woningen317.945
Aantal koopwoningen81.205
Aantal huurwoningen236.740
Gemiddelde woonoppervlakte90 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.018
Gemiddeld gasverbruik770 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Europoort Rotterdam juni 2024

In onderstaande weergave bekijk je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoek op woningtype, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaaren additionele aspecten als CV-ketel en parkeermogelijkheden. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Maasvlakte Rotterdam, Spijkenisse, Botlek Rotterdam, Vondelingenplaat of Pernis Rotterdam.

woning-te-koop-europoort-rotterdam

Eigen appartement kopen in Europoort Rotterdam

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 102 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 670 m3 gas en doorgaans 2030 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Europoort Rotterdam

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 & 108 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 920 kuub gas & 2980 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Europoort Rotterdam is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 84 m2 & 124 m2.
 • Schatting: er wordt 3130 kWh elektriciteit + 1130 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Europoort Rotterdam

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 128 m2 en 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3850 kWh elektriciteit + 1480 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 en 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4660 stroom (kWh) + 2000 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Europoort Rotterdam

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Europoort Rotterdam Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. D.m.v. woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Europoort Rotterdam

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Europoort Rotterdam en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Europoort Rotterdam geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 – €2.900. In de lijst hierna tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Europoort Rotterdam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Europoort Rotterdam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Europoort Rotterdam

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Europoort Rotterdam en direct omgeving. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Europoort Rotterdam kopen?

In de hele gemeente Rotterdam vind je ongeveer 317.945 woonobjecten. Dit zijn 81.205 (35,1%) koopwoningen en 236.740 (64,4%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 90 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €222.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €364.018. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Europoort Rotterdam. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Europoort Rotterdam?

Een woonhuis in Rotterdam heeft een verbruik van gemiddeld 770 m3 per jaar aan gas en 2310 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (670 kuub gas p/jaar en 2030 kWh elektra. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2000 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4660 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Europoort Rotterdam passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Europoort Rotterdam?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 651.157 personen in 328.283 verschillende huishoudens. Er wonen 158.909 eenpersoonshuishoudens, 73.309 huishoudens zonder kinderen en 96.065 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 1,95 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Europoort Rotterdam?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Europoort Rotterdam laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.rotterdam.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3197, 3198.

Plaats een reactie