Woning kopen Pernis Rotterdam

Ga je een woning kopen in Pernis Rotterdam? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 317.945 woningen (35,1% koop, 64,4% huurwoning). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €364.018. Op Woningassistent.nl check je het laatste woningaanbod in Pernis Rotterdam, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde woningprijs is €364.018.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals restaurants, kinderopvang, scholen, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteRotterdam
PlaatsPernis Rotterdam
Postcode3195
Netnummer010 (+3110)
Inwoners (gemeente)651.157
Aantal huishoudens328.283
Aantal huishoudens met kinderen96.065
Gemiddelde huishoudensgrootte1,95
Aantal woningen317.945
Aantal koopwoningen81.205
Aantal huurwoningen236.740
Gemiddelde woonoppervlakte90 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.018
Gemiddeld gasverbruik770 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Pernis Rotterdam mei 2024

In het overzicht hieronder vind je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, liggingen andere eigenschappen zoals energielabel en de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Vondelingenplaat, Botlek Rotterdam, Hoogvliet Rotterdam, Rozenburg en Poortugaal.

woning-te-koop-pernis-rotterdam

Appartement kopen in Pernis Rotterdam

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 95 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 670 m3 gas en gem. 2030 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Pernis Rotterdam

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 105 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 920 kuub gas en 2980 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Pernis Rotterdam is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 121 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3130 kWh elektriciteit en 1130 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Pernis Rotterdam

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 en 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3850 kWh elektra & 1480 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 141 m2 – 195 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4660 elektra (kWh) + 2000 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Pernis Rotterdam

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Pernis Rotterdam Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. D.m.v. het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Pernis Rotterdam

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Pernis Rotterdam en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Pernis Rotterdam geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.700 en €2.800. In het schema hier verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Pernis Rotterdam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Pernis Rotterdam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Pernis Rotterdam

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Pernis Rotterdam en omgeving. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Pernis Rotterdam kopen?

In de buurt van de gemeente Rotterdam bestaan er circa 317.945 woonhuizen. Het gaat daarbij om 81.205 (35,1%) koopwoningen en 236.740 (64,4%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 90 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €222.000 en de gem. marktprijs is €364.018. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Pernis Rotterdam. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Pernis Rotterdam?

Een woonhuis in Rotterdam kent een gem. verbruik van 770 kuub aardgas en 2310 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (670 m3 per jaar aan gas en 2030 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (2000 m3 aan gas en 4660 kWh electriciteit). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Pernis Rotterdam passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Pernis Rotterdam?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 651.157 inwoners die we kunnen onderverdelen in 328.283 gezinnen. Dat betreffen 158.909 eenpersoonshuishoudens, 73.309 families zonder kinderen en 96.065 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 1,95 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Pernis Rotterdam?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Pernis Rotterdam bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.rotterdam.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3195.

Plaats een reactie