Woning kopen Hoogvliet Rotterdam

Jouw ideale woning kopen in Hoogvliet Rotterdam? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving heb je meerdere voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens ontdek je hier een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 317.945 huizen (35,1% koop, 64,4% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €364.018. Op deze pagina bieden wij het beschikbare woningaanbod in Hoogvliet Rotterdam, gegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €222.000, de gemiddelde transactieprijs is €364.018.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteRotterdam
PlaatsHoogvliet Rotterdam
Postcode3191
Netnummer010 (+3110)
Inwoners (gemeente)651.157
Aantal huishoudens328.283
Aantal huishoudens met kinderen96.065
Gemiddelde huishoudensgrootte1,95
Aantal woningen317.945
Aantal koopwoningen81.205
Aantal huurwoningen236.740
Gemiddelde woonoppervlakte90 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.018
Gemiddeld gasverbruik770 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Hoogvliet Rotterdam mei 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek op bouwjaar, aantal kamers, ligging, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakteen extra details als CV-ketel en aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Pernis Rotterdam, Vondelingenplaat, Rozenburg, Poortugaal of Rotterdam-Albrandswaard.

woning-te-koop-hoogvliet-rotterdam

Aanbod appartement kopen in Hoogvliet Rotterdam

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 670 m3 gas en 2030 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Hoogvliet Rotterdam

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 & 111 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 920 kuub gas en +/- 2980 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Hoogvliet Rotterdam is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 114 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3130 kWh elektriciteit + 1130 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Hoogvliet Rotterdam

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 en 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3850 kWh elektra & 1480 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 en 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4660 stroom (kWh) en 2000 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Hoogvliet Rotterdam

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat hij berekend heeft wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Hoogvliet Rotterdam Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Hoogvliet Rotterdam

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Hoogvliet Rotterdam en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Hoogvliet Rotterdam geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 en €3.150. In het schema hier bekijk je adressen van financieel adviseurs in Hoogvliet Rotterdam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoogvliet Rotterdam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Hoogvliet Rotterdam

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Hoogvliet Rotterdam en in de buurt. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Hoogvliet Rotterdam kopen?

In de gemeente Rotterdam vinden we circa 317.945 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 81.205 (35,1%) koophuizen en 236.740 (64,4%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 90 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €222.000 en de gem. marktprijs is €364.018. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoogvliet Rotterdam. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Hoogvliet Rotterdam?

Een woning in Rotterdam verbruikt gemiddeld 770 kuub aardgas en 2310 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (670 m3 gas voor verwarming en warm water en 2030 elektra (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2000 kuub gas en 4660 kWh stroom). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Hoogvliet Rotterdam passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Hoogvliet Rotterdam?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 651.157 personen in 328.283 huishoudens. Dat betreffen 158.909 eenpersoonshuishoudens, 73.309 families zonder kinderen en 96.065 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 1,95 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Hoogvliet Rotterdam?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hoogvliet Rotterdam bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.rotterdam.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 3190, 3191, 3192, 3193, 3194, 3196.

Plaats een reactie