Woning kopen Renesse

Snel een woning kopen in Renesse? Het is een geweldige plek in de provincie Zeeland. In de regio zijn er allerhande voorzieningen als winkels, OV en scholen. Tevens kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 16.983 huizen (66,4% koopwoning, 31,8% huur). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €371.398. Op dit huizenplatform bieden wij het huidige woningaanbod in Renesse, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €371.398.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, winkels, scholen, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
PlaatsRenesse
Postcode4325
Netnummer0111 (+31111)
Inwoners (gemeente)33.839
Aantal huishoudens15.518
Aantal huishoudens met kinderen4.557
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.983
Aantal koopwoningen15.197
Aantal huurwoningen1.786
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.398
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Renesse mei 2024

In onderstaande weergave blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakteen additionele aspecten als woninglabel & de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Noordwelle, Burgh-Haamstede, Ellemeet, Scharendijke en Kerkwerve.

woning-te-koop-renesse

Aanbod appartement kopen in Renesse

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 102 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 720 m3 gas & 2050 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Renesse

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 en 119 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1060 kuub gas en doorgaans 2350 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Renesse is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 94 m2 & 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2390 kWh elektriciteit + 1180 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Renesse

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 135 m2 & 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2840 kWh elektriciteit en 1280 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 en 200 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3420 elektriciteit (kWh) & 1670 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Renesse

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij berekend heeft wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Renesse Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. D.m.v. koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Renesse

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder vind je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Renesse en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Renesse geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.950 en €2.550. In de volgende weergave tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Renesse.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Renesse. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Renesse

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Renesse en daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Renesse kopen?

In en rondom de gemeente Schouwen-Duiveland registreren wij 16.983 huizen. Het gaat daarbij om 15.197 (66,4%) koopwoningen en 1.786 (31,8%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 124 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €261.000 en de gem. verkoopprijs is €371.398. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Renesse. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Renesse?

Een huishouden in Schouwen-Duiveland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 m3 gas voor verwarming en warm water en 2770 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (720 kuub gas en 2050 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1670 kuub gas p/jaar en 3420 elektra (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Renesse passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Renesse?

Deze regio wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 33.839 personen in 15.518 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 5.233 eenpersoonshuishoudens, 5.728 families zonder kinderen en 4.557 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,16 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Vervolgens komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Renesse?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Renesse laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 4325.

Plaats een reactie