Woning kopen Ellemeet

Plannen om een woning te kopen in Ellemeet? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zeeland. In deze levendige buurt zijn er meerdere faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 16.983 huizen (66,4% koopwoning, 31,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €371.398. Op dit huizenportaal ontdek je het recente woningaanbod in Ellemeet, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is €371.398.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals winkels, restaurants, sportclubs, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
PlaatsEllemeet
Postcode4325
Netnummer0111 (+31111)
Inwoners (gemeente)33.839
Aantal huishoudens15.518
Aantal huishoudens met kinderen4.557
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.983
Aantal koopwoningen15.197
Aantal huurwoningen1.786
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.398
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Ellemeet mei 2024

In ons overzicht blader je door optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoom verder in op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, vraagprijs, aantal kamersen andere woningeigenschappen als energieprestaties of rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Renesse, Noordwelle, Scharendijke, Kerkwerve of Brouwershaven.

woning-te-koop-ellemeet

Een appartement kopen in Ellemeet

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 98 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en daarbij 2050 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Ellemeet

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 111 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en gem. 2350 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Ellemeet is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 en 121 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2390 kWh stroom & 1180 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Ellemeet

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 125 m2 & 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2840 kWh elektra & 1280 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 en 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3420 elektra (kWh) + 1670 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Ellemeet

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Ellemeet Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Door middel van aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Ellemeet

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Ellemeet en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Ellemeet helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 & €2.950. In het schema hier verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Ellemeet.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ellemeet. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Ellemeet

De afgelopen tijd (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Ellemeet en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Ellemeet kopen?

In de hele gemeente Schouwen-Duiveland zijn er 16.983 woonobjecten. Het gaat daarbij om 15.197 (66,4%) koophuizen en 1.786 (31,8%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 124 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €371.398. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ellemeet. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Ellemeet?

Een huis in Schouwen-Duiveland kent een gem. verbruik van 1290 m3 gas en 2770 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2050 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1670 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3420 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Ellemeet passen duurzame producten zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Ellemeet?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 33.839 mensen in 15.518 gezinnen. Hier wonen 5.233 eenpersoonshuishoudens, 5.728 families zonder kinderen en 4.557 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,16 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Ellemeet?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Ellemeet laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4323, 4325.

Plaats een reactie