Woning kopen Dreischor

Een woning kopen in Dreischor? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zeeland. Op korte afstand heb je veel voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 16.983 huizen (66,4% koop, 31,8% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €371.398. Op dit huizenplatform bekijk je het actuele woningaanbod in Dreischor, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zeeland.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde woningprijs is €371.398.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
PlaatsDreischor
Postcode4315
Netnummer0111 (+31111)
Inwoners (gemeente)33.839
Aantal huishoudens15.518
Aantal huishoudens met kinderen4.557
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.983
Aantal koopwoningen15.197
Aantal huurwoningen1.786
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.398
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Dreischor mei 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamersen additionele aspecten als verwarming of aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook huizen te koop in Zonnemaire, Noordgouwe, Bruinisse, Sirjansland of Oosterland.

woning-te-koop-dreischor

Appartementen te koop Dreischor

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 101 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 720 m3 gas en +/- 2050 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Dreischor

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 116 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas en gem. 2350 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Dreischor is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 & 129 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2390 kWh elektriciteit & 1180 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Dreischor

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 134 m2 & 154 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2840 kWh elektriciteit & 1280 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 & 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3420 stroom (kWh) + 1670 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Dreischor

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Dreischor Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Door middel van het bod, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Dreischor

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Dreischor en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Dreischor geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 en €3.050. In de opsomming hierna verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Dreischor.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dreischor. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Dreischor

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Dreischor en in de buurt. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Dreischor kopen?

In en rondom de gemeente Schouwen-Duiveland zijn er 16.983 woningen. Er zijn 15.197 (66,4%) koophuizen en 1.786 (31,8%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 124 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €261.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €371.398. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dreischor. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Dreischor?

Een woonhuis in Schouwen-Duiveland heeft een verbruik van gemiddeld 1290 m3 per jaar aan gas en 2770 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2050 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1670 m3 gas voor verwarming en warm water en 3420 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Dreischor passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Dreischor?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 33.839 mensen in 15.518 huishoudens. Dat betreffen 5.233 eenpersoonshuishoudens, 5.728 families zonder kinderen en 4.557 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,16 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Dreischor?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Dreischor bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 4315.

Plaats een reactie