Woning kopen Sirjansland

Ga je een woning kopen in Sirjansland? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Zeeland. In deze levendige buurt heb je toegang tot uiteenlopende faciliteiten als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop tref je hier een groot natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 16.983 woningen (66,4% koophuis, 31,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €371.398. Op deze website bekijk je het actuele woningaanbod in Sirjansland, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de doorsnee verkoopprijs is €371.398.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
PlaatsSirjansland
Postcode4308
Netnummer0111 (+31111)
Inwoners (gemeente)33.839
Aantal huishoudens15.518
Aantal huishoudens met kinderen4.557
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.983
Aantal koopwoningen15.197
Aantal huurwoningen1.786
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.398
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Sirjansland juni 2024

Hieronder maak je kennis met optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen relevante factoren als energieneutraal of de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Bruinisse, Dreischor, Oosterland, Ouwerkerk en Zierikzee.

woning-te-koop-sirjansland

Appartementen te koop Sirjansland

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 90 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 720 m3 gas en daarbij 2050 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Sirjansland

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 & 123 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1060 kuub gas + 2350 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Sirjansland is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2390 kWh elektriciteit en 1180 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Sirjansland

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 en 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2840 kWh stroom en 1280 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 154 m2 – 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3420 elektra (kWh) & 1670 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Sirjansland

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Sirjansland Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Gebaseerd op koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Sirjansland

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Sirjansland en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Sirjansland helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 – €3.250. In het schema hier vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Sirjansland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sirjansland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Sirjansland

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Sirjansland en omliggende plekken. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Sirjansland kopen?

In deze gemeente Schouwen-Duiveland bestaan er circa 16.983 woningen. De verdeling is als volgt: 15.197 (66,4%) koophuizen en 1.786 (31,8%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 124 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €261.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €371.398. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sirjansland. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Sirjansland?

Een huis in Schouwen-Duiveland verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 kuub gas p/jaar en 2770 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (720 kuub gas p/jaar en 2050 elektra (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1670 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3420 kWh elektra). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Sirjansland passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Sirjansland?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 33.839 inwoners in 15.518 verschillende huishoudens. Dit zijn 5.233 eenpersoonshuishoudens, 5.728 gezinnen zonder kinderen en 4.557 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,16 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Sirjansland?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Sirjansland laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4308.

Plaats een reactie