Woning kopen Noordgouwe

Alles weten over woning kopen in Noordgouwe? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zeeland. In en rondom deze plek heb je diverse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien vind je hier een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 16.983 huizen (66,4% koopwoning, 31,8% huurhuis). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €371.398. Op deze website blader je door het recente woningaanbod in Noordgouwe, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zeeland.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is €371.398.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals restaurants, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
PlaatsNoordgouwe
Postcode4317
Netnummer0111 (+31111)
Inwoners (gemeente)33.839
Aantal huishoudens15.518
Aantal huishoudens met kinderen4.557
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.983
Aantal koopwoningen15.197
Aantal huurwoningen1.786
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.398
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Noordgouwe mei 2024

In deze lijst tref je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtypeen relevante factoren als zuinigheid of mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Nieuwerkerk, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor & Bruinisse.

woning-te-koop-noordgouwe

Een appartement kopen in Noordgouwe

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 en 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 720 m3 gas & 2050 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Noordgouwe

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 – 110 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1060 kuub gas en daarbij 2350 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Noordgouwe is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 & 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2390 kWh stroom en 1180 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Noordgouwe

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 – 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2840 kWh stroom en 1280 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 en 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3420 stroom (kWh) en 1670 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Noordgouwe

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Noordgouwe Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. A.d.h.v. het bod, kosten koper (k.k.), eigen geld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Noordgouwe

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Noordgouwe en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Noordgouwe geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 – €2.750. In de lijst hierna bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Noordgouwe.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noordgouwe. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Noordgouwe

Deze maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Noordgouwe en omgeving. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Noordgouwe kopen?

In de hele gemeente Schouwen-Duiveland registreren wij 16.983 woonobjecten. Dit zijn 15.197 (66,4%) koopwoningen en 1.786 (31,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 124 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €261.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €371.398. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Noordgouwe. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Noordgouwe?

Een woonhuis in Schouwen-Duiveland verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 kuub gas p/jaar en 2770 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 m3 gas voor verwarming en warm water en 2050 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1670 m3 aan gas en 3420 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Noordgouwe passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Noordgouwe?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 33.839 mensen die we kunnen onderverdelen in 15.518 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 5.233 eenpersoonshuishoudens, 5.728 families zonder kinderen en 4.557 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,16 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Noordgouwe?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Noordgouwe plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4317.

Plaats een reactie