Woning kopen Oosterland

Een woning kopen in Oosterland? Het is een heerlijke plek in de provincie Zeeland. In de regio bestaan er voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij ontdek je hier een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 16.983 huizen (66,4% koop, 31,8% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €371.398. Op dit woningportaal bieden wij het laatste woningaanbod in Oosterland, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde prijs van een woning is €371.398.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals scholen, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
PlaatsOosterland
Postcode4307
Netnummer0111 (+31111)
Inwoners (gemeente)33.839
Aantal huishoudens15.518
Aantal huishoudens met kinderen4.557
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.983
Aantal koopwoningen15.197
Aantal huurwoningen1.786
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.398
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Oosterland mei 2024

Onderstaand maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Kies op basis van woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, liggingen relevante factoren als energieneutraal & parkeeropties. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Sirjansland, Bruinisse, Ouwerkerk, Zierikzee of Uitwijk.

woning-te-koop-oosterland

Studio of appartement kopen in Oosterland

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 90 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 720 m3 gas en +/- 2050 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Oosterland

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 en 108 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en doorgaans 2350 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Oosterland is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 – 131 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2390 kWh elektriciteit & 1180 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Oosterland

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2840 kWh elektriciteit + 1280 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 & 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3420 elektriciteit (kWh) & 1670 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Oosterland

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Oosterland Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te handelen. Aan de hand van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Oosterland

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tref je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Oosterland en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Oosterland geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 – €2.550. In het schema hier tref je adressen van financieel adviseurs in Oosterland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oosterland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Oosterland

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Oosterland en net daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Oosterland kopen?

In deze gemeente Schouwen-Duiveland zijn er 16.983 woonobjecten. Hierbij spreken we van 15.197 (66,4%) koopwoningen en 1.786 (31,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 124 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €261.000 en de gem. marktprijs is €371.398. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oosterland. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Oosterland?

Een woonhuis in Schouwen-Duiveland kent een gem. verbruik van 1290 kuub aardgas en 2770 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 m3 per jaar aan gas en 2050 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1670 kuub aardgas en 3420 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Oosterland passen duurzame producten zoals zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Oosterland?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 33.839 personen in 15.518 verschillende huishoudens. Dit zijn 5.233 eenpersoonshuishoudens, 5.728 families zonder kinderen en 4.557 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,16 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Hierna komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Oosterland?

In deze regio vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Oosterland laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 4307.

Plaats een reactie