Woning kopen Zonnemaire

Alles weten over woning kopen in Zonnemaire? Het is een geweldige plek in de provincie Zeeland. In de buurt bestaan er voldoende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 16.983 woningen (66,4% koophuis, 31,8% huurwoning). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €371.398. Op dit woningportaal vind je het nieuwe woningaanbod in Zonnemaire, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zeeland.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de gemiddelde woningprijs is €371.398.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, winkels, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
PlaatsZonnemaire
Postcode4316
Netnummer0111 (+31111)
Inwoners (gemeente)33.839
Aantal huishoudens15.518
Aantal huishoudens met kinderen4.557
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.983
Aantal koopwoningen15.197
Aantal huurwoningen1.786
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.398
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Zonnemaire mei 2024

In deze lijst maak je kennis met alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, ligging, vraagprijs, aantal kamersen andere woningeigenschappen als duurzaamheid en mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Noordgouwe, Nieuwerkerk, Dreischor, Bruinisse & Sirjansland.

woning-te-koop-zonnemaire

Studio of appartement kopen in Zonnemaire

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 100 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas en 2050 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Zonnemaire

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 86 m2 en 113 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas en +/- 2350 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Zonnemaire is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 en 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2390 kWh elektra en 1180 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Zonnemaire

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 2840 kWh elektriciteit & 1280 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3420 elektra (kWh) en 1670 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Zonnemaire

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Zonnemaire Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Zonnemaire

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Zonnemaire en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Zonnemaire geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 en €2.900. In de lijst hierna tref je gegevens van financieel adviseurs in Zonnemaire.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zonnemaire. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Zonnemaire

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Zonnemaire en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Zonnemaire kopen?

In deze gemeente Schouwen-Duiveland zijn er 16.983 woonobjecten. Dit zijn 15.197 (66,4%) koophuizen en 1.786 (31,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 124 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €371.398. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zonnemaire. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Zonnemaire?

Een huis in Schouwen-Duiveland verbruikt gemiddeld 1290 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2770 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (720 kuub gas en 2050 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1670 kuub gas p/jaar en 3420 kWh elektra). Veel eigenaren van huizen te koop in Zonnemaire passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Zonnemaire?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 33.839 mensen in 15.518 verschillende huishoudens. Dit zijn 5.233 eenpersoonshuishoudens, 5.728 huishoudens zonder kinderen en 4.557 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,16 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Zonnemaire?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Zonnemaire bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4316.

Plaats een reactie