Woning kopen Bruinisse

Alles weten over woning kopen in Bruinisse? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zeeland. In de regio bestaan er verschillende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 16.983 huizen (66,4% koop, 31,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €371.398. Op deze informatieve website bekijk je het huidige woningaanbod in Bruinisse, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de gemiddelde woningprijs is €371.398.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, scholen, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
PlaatsBruinisse
Postcode4311
Netnummer0111 (+31111)
Inwoners (gemeente)33.839
Aantal huishoudens15.518
Aantal huishoudens met kinderen4.557
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.983
Aantal koopwoningen15.197
Aantal huurwoningen1.786
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.398
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Bruinisse mei 2024

Bijgaand maak je kennis met alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, liggingen additionele aspecten als isolatie of en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen te koop in Dreischor, Zonnemaire, Sirjansland, Oosterland of Ouwerkerk.

woning-te-koop-bruinisse

Een appartement kopen in Bruinisse

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 & 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 720 m3 gas en +/- 2050 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Bruinisse

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 113 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1060 kuub gas en 2350 kWh aan stroom.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Bruinisse is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 en 127 m2.
 • Schatting: er wordt 2390 kWh stroom + 1180 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Bruinisse

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 131 m2 en 154 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2840 kWh elektriciteit + 1280 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 & 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3420 elektra (kWh) + 1670 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Bruinisse

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Bruinisse Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Door middel van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Bruinisse

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand tonen wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Bruinisse en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Bruinisse geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 & €2.750. In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Bruinisse.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bruinisse. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Bruinisse

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Bruinisse en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Bruinisse kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Schouwen-Duiveland vinden we circa 16.983 woonhuizen. Hierbij spreken we van 15.197 (66,4%) koophuizen en 1.786 (31,8%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 124 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €261.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €371.398. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bruinisse. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Bruinisse?

Een woning in Schouwen-Duiveland verbruikt gemiddeld 1290 m3 aan gas en 2770 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 m3 gas voor verwarming en warm water en 2050 elektra (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1670 m3 per jaar aan gas en 3420 kWh stroom). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Bruinisse passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Bruinisse?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 33.839 mensen in 15.518 huishoudens. Hier wonen 5.233 eenpersoonshuishoudens, 5.728 families zonder kinderen en 4.557 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,16 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Bruinisse?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Bruinisse bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 4310, 4311.

Plaats een reactie