Woning kopen Scharendijke

Jouw aanstaande woning kopen in Scharendijke? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zeeland. In de regio vind je meerdere voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarbij geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 16.983 woningen (66,4% koopwoning, 31,8% huur). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €371.398. Op deze pagina check je het nieuwe woningaanbod in Scharendijke, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Zeeland.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €371.398.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
PlaatsScharendijke
Postcode4322
Netnummer0111 (+31111)
Inwoners (gemeente)33.839
Aantal huishoudens15.518
Aantal huishoudens met kinderen4.557
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.983
Aantal koopwoningen15.197
Aantal huurwoningen1.786
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.398
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Scharendijke mei 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid & parkeeropties. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Ellemeet, Renesse, Kerkwerve, Brouwershaven of Nieuwerkerk.

woning-te-koop-scharendijke

Studio of appartement kopen in Scharendijke

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 720 m3 gas en 2050 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Scharendijke

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 en 118 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 kuub gas en 2350 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Scharendijke is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2390 kWh elektriciteit + 1180 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Scharendijke

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 en 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2840 kWh elektra + 1280 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3420 elektriciteit (kWh) en 1670 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Scharendijke

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Scharendijke Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Door middel van het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Scharendijke

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Scharendijke en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Scharendijke helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.600 en €2.900. In de lijst hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Scharendijke.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Scharendijke. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Scharendijke

In mei 2024 is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Scharendijke en omliggende plekken. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Scharendijke kopen?

In deze gemeente Schouwen-Duiveland zijn er 16.983 woningen. Dit zijn 15.197 (66,4%) koopwoningen en 1.786 (31,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 124 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €371.398. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Scharendijke. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Scharendijke?

Een woning in Schouwen-Duiveland kent een gem. verbruik van 1290 kuub aardgas en 2770 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (720 kuub gas en 2050 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1670 m3 gas voor verwarming en warm water en 3420 stroom (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Scharendijke passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Scharendijke?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 33.839 inwoners die we kunnen onderverdelen in 15.518 gezinnen. Dit zijn 5.233 eenpersoonshuishoudens, 5.728 families zonder kinderen en 4.557 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,16 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Scharendijke?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Scharendijke laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4322.

Plaats een reactie