Woning kopen Brouwershaven

Ga je een woning kopen in Brouwershaven? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zeeland. In en rondom deze plek heb je verschillende faciliteiten als winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 16.983 woningen (66,4% koopwoning, 31,8% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €371.398. Op dit woningportaal check je het recente woningaanbod in Brouwershaven, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Zeeland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde woningprijs is €371.398.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
PlaatsBrouwershaven
Postcode4318
Netnummer0111 (+31111)
Inwoners (gemeente)33.839
Aantal huishoudens15.518
Aantal huishoudens met kinderen4.557
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.983
Aantal koopwoningen15.197
Aantal huurwoningen1.786
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.398
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Brouwershaven mei 2024

Met onze woningzoeker blader je door de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Selecteer op vraagprijs, ligging, woningtype, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals isolatie en aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Kerkwerve, Scharendijke, Nieuwerkerk, Noordgouwe of Zonnemaire.

woning-te-koop-brouwershaven

Appartement kopen in Brouwershaven

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 720 m3 gas en gem. 2050 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Brouwershaven

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 & 123 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas & 2350 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Brouwershaven is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 & 120 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2390 kWh elektriciteit & 1180 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Brouwershaven

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2840 kWh elektriciteit en 1280 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 – 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 3420 elektra (kWh) & 1670 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Brouwershaven

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Brouwershaven Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Door middel van koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Brouwershaven

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Brouwershaven en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Brouwershaven helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.950 – €2.900. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Brouwershaven.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Brouwershaven. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Brouwershaven

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Brouwershaven en omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Brouwershaven kopen?

In de gemeente Schouwen-Duiveland bestaan er circa 16.983 huizen. Het gaat om 15.197 (66,4%) koophuizen en 1.786 (31,8%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 124 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €261.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €371.398. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Brouwershaven. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Brouwershaven?

Een woning in Schouwen-Duiveland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 m3 gas en 2770 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (720 m3 gas en 2050 kWh elektra. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1670 m3 per jaar aan gas en 3420 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Brouwershaven passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Brouwershaven?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 33.839 inwoners die we kunnen onderverdelen in 15.518 verschillende huishoudens. Dat betreffen 5.233 eenpersoonshuishoudens, 5.728 families zonder kinderen en 4.557 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,16 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Brouwershaven?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Brouwershaven realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 4318.

Plaats een reactie