Woning kopen Kerkwerve

Alles weten over woning kopen in Kerkwerve? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zeeland. In de omgeving heb je diverse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder tref je hier een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 16.983 huizen (66,4% koopwoning, 31,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €371.398. Op dit huizenportaal blader je door het nieuwe woningaanbod in Kerkwerve, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Er is een mix van tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de doorsnee verkoopprijs is €371.398.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals restaurants, scholen, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
PlaatsKerkwerve
Postcode4321
Netnummer0111 (+31111)
Inwoners (gemeente)33.839
Aantal huishoudens15.518
Aantal huishoudens met kinderen4.557
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.983
Aantal koopwoningen15.197
Aantal huurwoningen1.786
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.398
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Kerkwerve april 2024

In onderstaande weergave bekijk je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Kies op basis van aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woningtypeen additionele aspecten als verwarming en mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Scharendijke, Ellemeet, Brouwershaven, Nieuwerkerk of Noordgouwe.

woning-te-koop-kerkwerve

Studio of appartement kopen in Kerkwerve

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 – 93 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 720 m3 gas en +/- 2050 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Kerkwerve

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 121 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas + 2350 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Kerkwerve is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 126 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2390 kWh elektra + 1180 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Kerkwerve

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 – 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2840 kWh elektra & 1280 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 – 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3420 stroom (kWh) en 1670 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Kerkwerve

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Kerkwerve Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis te bevestigen. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Kerkwerve

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Kerkwerve en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Kerkwerve geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 – €3.300. In onderstaande lijst vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Kerkwerve.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kerkwerve. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Kerkwerve

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Kerkwerve en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Kerkwerve kopen?

In en rondom de gemeente Schouwen-Duiveland zijn er 16.983 huizen. Dit zijn 15.197 (66,4%) koophuizen en 1.786 (31,8%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 124 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €261.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €371.398. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kerkwerve. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Kerkwerve?

Een woonhuis in Schouwen-Duiveland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 kuub gas en 2770 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 m3 aan gas en 2050 elektra (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1670 kuub gas en 3420 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Kerkwerve passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Kerkwerve?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 33.839 inwoners die we kunnen onderverdelen in 15.518 huishoudens. Wat meer specifiek: 5.233 eenpersoonshuishoudens, 5.728 gezinnen zonder kinderen en 4.557 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,16 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Kerkwerve?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Kerkwerve laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4321.

Plaats een reactie