Woning kopen Nieuwerkerk

Een woning kopen in Nieuwerkerk? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zeeland. Op korte afstand bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop tref je hier een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 16.983 woningen (66,4% koophuis, 31,8% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €371.398. Op dit woningplatform bekijk je het woningaanbod in Nieuwerkerk, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zeeland.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is €371.398.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals sportclubs, scholen, kinderopvang, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
PlaatsNieuwerkerk
Postcode4318
Netnummer0111 (+31111)
Inwoners (gemeente)33.839
Aantal huishoudens15.518
Aantal huishoudens met kinderen4.557
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.983
Aantal koopwoningen15.197
Aantal huurwoningen1.786
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.398
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Nieuwerkerk juni 2024

In het schema hierna tref je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als energieneutraal of mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Brouwershaven, Kerkwerve, Noordgouwe, Zonnemaire & Dreischor.

woning-te-koop-nieuwerkerk

Appartementen te koop Nieuwerkerk

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 90 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 720 m3 gas & 2050 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Nieuwerkerk

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 111 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1060 kuub gas en gem. 2350 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Nieuwerkerk is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 & 118 m2.
 • Schatting: er wordt 2390 kWh elektra en 1180 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Nieuwerkerk

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 127 m2 & 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2840 kWh elektriciteit & 1280 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 & 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 3420 elektriciteit (kWh) + 1670 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Nieuwerkerk

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nieuwerkerk Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Op basis van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Nieuwerkerk

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Nieuwerkerk en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Nieuwerkerk geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.800 & €2.550. In onderstaande lijst tref je gegevens van financieel adviseurs in Nieuwerkerk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwerkerk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Nieuwerkerk

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Nieuwerkerk en omgeving. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Nieuwerkerk kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Schouwen-Duiveland registreren wij 16.983 woonhuizen. Dit zijn 15.197 (66,4%) koopwoningen en 1.786 (31,8%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 124 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €261.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €371.398. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwerkerk. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Nieuwerkerk?

Een woonhuis in Schouwen-Duiveland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 m3 gas en 2770 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2050 kWh elektra. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1670 kuub gas p/jaar en 3420 kWh stroom). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Nieuwerkerk passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Nieuwerkerk?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 33.839 personen in 15.518 huishoudens. Dat betreffen 5.233 eenpersoonshuishoudens, 5.728 families zonder kinderen en 4.557 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,16 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Nieuwerkerk?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Nieuwerkerk realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 4306, 4318.

Plaats een reactie