Woning kopen Ouwerkerk

Van plan om een woning te kopen in Ouwerkerk? Het is een gezellige plaats in de provincie Zeeland. In en rondom deze plek zijn er voldoende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 16.983 woningen (66,4% koop, 31,8% huurwoning). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €371.398. Op dit woningportaal vind je het recente woningaanbod in Ouwerkerk, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Zeeland.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde transactieprijs is €371.398.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals restaurants, kinderopvang, winkels, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
PlaatsOuwerkerk
Postcode4305
Netnummer0111 (+31111)
Inwoners (gemeente)33.839
Aantal huishoudens15.518
Aantal huishoudens met kinderen4.557
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.983
Aantal koopwoningen15.197
Aantal huurwoningen1.786
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.398
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Ouwerkerk mei 2024

In ons overzicht tref je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoom verder in op bouwjaar, aantal kamers, woningtype, ligging, woonoppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als woninglabel of aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Oosterland, Sirjansland, Zierikzee, Uitwijk & Waardhuizen.

woning-te-koop-ouwerkerk

Appartement kopen in Ouwerkerk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 98 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas & 2050 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Ouwerkerk

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 125 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en tevens 2350 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Ouwerkerk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 93 m2 & 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2390 kWh elektra en 1180 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Ouwerkerk

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 en 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2840 kWh elektriciteit en 1280 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3420 elektra (kWh) + 1670 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Ouwerkerk

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je weet wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Ouwerkerk Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod komt tot stand door de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering af te handelen. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Ouwerkerk

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Ouwerkerk en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Ouwerkerk geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 en €2.600. In onderstaande lijst tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Ouwerkerk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ouwerkerk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Ouwerkerk

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Ouwerkerk en omliggende plekken. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Ouwerkerk kopen?

In de hele gemeente Schouwen-Duiveland vinden we circa 16.983 woonhuizen. Je vindt hier circa 15.197 (66,4%) koophuizen en 1.786 (31,8%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 124 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €371.398. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ouwerkerk. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Ouwerkerk?

Een woonhuis in Schouwen-Duiveland verbruikt gemiddeld 1290 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2770 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 kuub gas en 2050 kWh stroom. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1670 m3 gas voor verwarming en warm water en 3420 kWh electriciteit). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Ouwerkerk passen duurzame oplossingen als warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Ouwerkerk?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 33.839 personen in 15.518 huishoudens. Dit zijn 5.233 eenpersoonshuishoudens, 5.728 huishoudens zonder kinderen en 4.557 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,16 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Ouwerkerk?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Ouwerkerk bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4305.

Plaats een reactie