Woning kopen Waardhuizen

Van plan om een woning te kopen in Waardhuizen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 22.587 woningen (68,6% koop, 31,1% huurwoning). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €357.769. Op deze pagina vind je het recente woningaanbod in Waardhuizen, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €271.000, de gemiddelde huizenprijs is €357.769.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals restaurants, natuurgebieden, sportclubs, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsWaardhuizen
Postcode4287
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Waardhuizen mei 2024

Met onze woningzoeker tref je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Kies op basis van aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakteen relevante factoren als verwarming of mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Uitwijk, Zierikzee, Almkerk, Woudrichem & Rijswijk.

woning-te-koop-waardhuizen

Studio of appartement kopen in Waardhuizen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 en 92 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 760 m3 gas en daarbij 2110 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Waardhuizen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 73 m2 – 121 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1040 kuub gas en daarbij 2760 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Waardhuizen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 95 m2 & 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2940 kWh elektra en 1210 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Waardhuizen

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 en 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3450 kWh elektriciteit & 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 144 m2 – 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4230 elektriciteit (kWh) en 1870 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Waardhuizen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Waardhuizen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te handelen. Door middel van het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Waardhuizen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tref je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Waardhuizen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Waardhuizen geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 & €2.750. In de lijst hierna tref je gegevens van financieel adviseurs in Waardhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Waardhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Waardhuizen

Recent (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Waardhuizen en daarbuiten. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Waardhuizen kopen?

In de hele gemeente Altena vind je ongeveer 22.587 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 19.969 (68,6%) koophuizen en 2.618 (31,1%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 141 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €271.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €357.769. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Waardhuizen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Waardhuizen?

Een woning in Altena gebruikt gemiddeld 1340 kuub gas en 3260 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (760 m3 aan gas en 2110 stroom (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1870 m3 aan gas en 4230 kWh stroom). Veel eigenaren van huizen te koop in Waardhuizen passen duurzame producten zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Waardhuizen?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 55.967 inwoners in 22.357 gezinnen. Hier wonen 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 gezinnen zonder kinderen en 8.879 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,47 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Waardhuizen?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Waardhuizen realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentealtena.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4287.

Plaats een reactie