Woning kopen Zierikzee

Van plan om een woning te kopen in Zierikzee? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zeeland. In de regio vind je allerhande dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 16.983 huizen (66,4% koopwoning, 31,8% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €371.398. Op dit woningportaal bekijk je het laatste woningaanbod in Zierikzee, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde woningprijs is €371.398.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals scholen, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
PlaatsZierikzee
Postcode4301
Netnummer0111 (+31111)
Inwoners (gemeente)33.839
Aantal huishoudens15.518
Aantal huishoudens met kinderen4.557
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.983
Aantal koopwoningen15.197
Aantal huurwoningen1.786
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.398
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Zierikzee mei 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, vraagprijs, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals CV-ketel of parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Ouwerkerk, Oosterland, Uitwijk, Waardhuizen & Almkerk.

woning-te-koop-zierikzee

Appartementen te koop Zierikzee

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en daarbij 2050 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Zierikzee

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 79 m2 – 112 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en +/- 2350 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Zierikzee is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 & 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2390 kWh elektra en 1180 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Zierikzee

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 & 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2840 kWh elektriciteit & 1280 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 & 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3420 elektriciteit (kWh) & 1670 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Zierikzee

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Zierikzee Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis definitief te regelen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Zierikzee

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Zierikzee en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Zierikzee helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 & €2.500. In de tabel hieronder bieden we gegevens van financieel adviseurs in Zierikzee.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zierikzee. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Zierikzee

Recent (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Zierikzee en daarbuiten. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Zierikzee kopen?

In de hele gemeente Schouwen-Duiveland vind je ongeveer 16.983 woonhuizen. Hierbij spreken we van 15.197 (66,4%) koophuizen en 1.786 (31,8%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 124 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €371.398. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zierikzee. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Zierikzee?

Een woonhuis in Schouwen-Duiveland verbruikt gemiddeld 1290 m3 per jaar aan gas en 2770 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (720 m3 gas en 2050 stroom (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1670 m3 gas en 3420 stroom (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Zierikzee passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Zierikzee?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 33.839 inwoners in 15.518 huishoudens. Het gaat om 5.233 eenpersoonshuishoudens, 5.728 families zonder kinderen en 4.557 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,16 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Zierikzee?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Zierikzee bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4300, 4301, 4302, 4303.

Plaats een reactie