Woning kopen Uitwijk

Een woning kopen in Uitwijk? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij is er vlakbij mooie natuurgebieden waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 22.587 huizen (68,6% koophuis, 31,1% huur). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €357.769. Op deze pagina bekijk je het beschikbare woningaanbod in Uitwijk, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €271.000, de gemiddelde verkoopprijs is €357.769.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals scholen, openbaar vervoer, restaurants, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsUitwijk
Postcode4288
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Uitwijk juni 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijsen additionele aspecten als verwarming en aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Zierikzee, Ouwerkerk, Waardhuizen, Almkerk & Woudrichem.

woning-te-koop-uitwijk

Appartementen te koop Uitwijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 – 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 760 m3 gas en +/- 2110 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Uitwijk

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 & 115 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1040 kuub gas en 2760 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Uitwijk is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 92 m2 en 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh elektra en 1210 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Uitwijk

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 & 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3450 kWh stroom & 1390 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4230 elektra (kWh) en 1870 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Uitwijk

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je inzicht hebt in wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Uitwijk Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Uitwijk

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Uitwijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Uitwijk geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 – €2.500. In de opsomming hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Uitwijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Uitwijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Uitwijk

Recent (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Uitwijk en net daarbuiten. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Uitwijk kopen?

In de hele gemeente Altena registreren wij 22.587 huizen. De verdeling is als volgt: 19.969 (68,6%) koopwoningen en 2.618 (31,1%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 141 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €271.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €357.769. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Uitwijk. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Uitwijk?

Een woonobject in Altena verbruikt qua energie gem. zo’n 1340 kuub gas en 3260 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2110 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1870 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4230 kWh elektra). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Uitwijk passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Uitwijk?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 55.967 inwoners die we kunnen onderverdelen in 22.357 huishoudens. Het betreft 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 families zonder kinderen en 8.879 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,47 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Uitwijk?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Uitwijk plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentealtena.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4288.

Plaats een reactie