Woning kopen Almkerk

Plannen om een woning te kopen in Almkerk? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt vind je verschillende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 22.587 woningen (68,6% koophuis, 31,1% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €357.769. Op Woningassistent.nl tonen wij het actuele woningaanbod in Almkerk, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €271.000, de basis verkoopprijs is €357.769.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsAlmkerk
Postcode4286
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Almkerk mei 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als energieneutraal & aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Waardhuizen, Uitwijk, Woudrichem, Rijswijk en Giessen.

woning-te-koop-almkerk

Appartement kopen in Almkerk

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 92 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 760 m3 gas en doorgaans 2110 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Almkerk

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 & 107 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1040 kuub gas en gem. 2760 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Almkerk is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 86 m2 en 113 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh elektriciteit & 1210 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Almkerk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 – 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3450 kWh elektriciteit + 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4230 elektra (kWh) & 1870 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Almkerk

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je weet wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Almkerk Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Aan de hand van koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Almkerk

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Almkerk en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Almkerk geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 en €3.250. In de tabel hieronder bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Almkerk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Almkerk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Almkerk

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Almkerk en direct omgeving. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost nu een woning in Almkerk kopen?

In deze gemeente Altena vinden we circa 22.587 woonobjecten. Dit zijn 19.969 (68,6%) koophuizen en 2.618 (31,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 141 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €271.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €357.769. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Almkerk. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Almkerk?

Een woning in Altena gebruikt gemiddeld 1340 m3 per jaar aan gas en 3260 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (760 kuub gas en 2110 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1870 m3 aan gas en 4230 kWh electriciteit). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Almkerk passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Almkerk?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 55.967 inwoners in 22.357 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 huishoudens zonder kinderen en 8.879 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,47 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Almkerk?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Almkerk laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentealtena.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 4286.

Plaats een reactie