Woning kopen Aardenburg

Ga je een woning kopen in Aardenburg? Het is een geweldige plek in de provincie Zeeland. In de buurt zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens ontdek je hier een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 14.152 huizen (65,9% koop, 27,9% huurwoning). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €294.425. Op deze website check je het beschikbare woningaanbod in Aardenburg, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €220.000, de gemiddelde prijs van een woning is €294.425.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals sportclubs, restaurants, kinderopvang, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSluis
PlaatsAardenburg
Postcode4527
Netnummer0117 (+31117)
Inwoners (gemeente)23.210
Aantal huishoudens11.278
Aantal huishoudens met kinderen3.066
Gemiddelde huishoudensgrootte2,04
Aantal woningen14.152
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.989
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€294.425
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod Aardenburg juni 2024

Bijgaand bieden we het actuele woningaanbod van juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energielabel of en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Waterlandkerkje, Sint Kruis, Retranchement, Cadzand & Zuidzande.

woning-te-koop-aardenburg

Studio of appartement kopen in Aardenburg

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 90 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 780 m3 gas en daarbij 1820 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Aardenburg

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 84 m2 & 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1110 kuub gas en daarbij 2200 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Aardenburg is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 & 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2280 kWh elektriciteit & 1250 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Aardenburg

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 122 m2 – 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2430 kWh elektriciteit en 1220 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 3100 elektriciteit (kWh) en 1640 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Aardenburg

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia kan je woningen te koop in Aardenburg Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Aardenburg

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Aardenburg en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Aardenburg helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 & €3.250. In de volgende weergave vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Aardenburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Aardenburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Aardenburg

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Aardenburg en in de buurt. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Aardenburg kopen?

In deze gemeente Sluis registreren wij 14.152 huizen. De verdeling is als volgt: 12.163 (65,9%) koophuizen en 1.989 (27,9%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 132 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €220.000 en de gem. verkoopprijs is €294.425. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Aardenburg. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Aardenburg?

Een woning in Sluis verbruikt gemiddeld 1270 kuub gas p/jaar en 2480 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1820 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1640 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3100 electriciteit (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Aardenburg passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Aardenburg?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 23.210 personen die we kunnen onderverdelen in 11.278 verschillende gezinnen. Het gaat om 4.215 eenpersoonshuishoudens, 3.997 families zonder kinderen en 3.066 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,04 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Aardenburg?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Aardenburg realiseren. Informeer bij de gemeente (www.gemeentesluis.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 4524, 4527.

Plaats een reactie