Woning kopen Retranchement

Plannen om een woning te kopen in Retranchement? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zeeland. In de nabije omgeving heb je voldoende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 14.152 huizen (65,9% koop, 27,9% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €294.425. Op deze pagina ontdek je het beschikbare woningaanbod in Retranchement, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zeeland.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €220.000, de gemiddelde prijs van een woning is €294.425.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSluis
PlaatsRetranchement
Postcode4525
Netnummer0117 (+31117)
Inwoners (gemeente)23.210
Aantal huishoudens11.278
Aantal huishoudens met kinderen3.066
Gemiddelde huishoudensgrootte2,04
Aantal woningen14.152
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.989
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€294.425
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod Retranchement juni 2024

In ons overzicht check je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, bouwjaaren andere eigenschappen zoals isolatie en en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Aardenburg, Waterlandkerkje, Cadzand, Zuidzande of IJzendijke.

woning-te-koop-retranchement

Een appartement kopen in Retranchement

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 98 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 780 m3 gas en doorgaans 1820 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Retranchement

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 en 109 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1110 kuub gas en doorgaans 2200 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Retranchement is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 91 m2 & 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2280 kWh elektra & 1250 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Retranchement

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 129 m2 en 154 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2430 kWh elektriciteit + 1220 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 – 204 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3100 stroom (kWh) en 1640 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Retranchement

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Retranchement Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. A.d.h.v. woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Retranchement

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Retranchement en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Retranchement geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 – €3.200. In de volgende weergave bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Retranchement.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Retranchement. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Retranchement

Afgelopen maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Retranchement en omgeving. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Retranchement kopen?

In en rondom de gemeente Sluis vinden we circa 14.152 huizen. Het gaat daarbij om 12.163 (65,9%) koophuizen en 1.989 (27,9%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 132 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €220.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €294.425. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Retranchement. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Retranchement?

Een huis in Sluis gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1270 m3 per jaar aan gas en 2480 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (780 kuub gas p/jaar en 1820 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1640 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3100 kWh stroom). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Retranchement passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Retranchement?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 23.210 personen in 11.278 verschillende huishoudens. Dat betreffen 4.215 eenpersoonshuishoudens, 3.997 huishoudens zonder kinderen en 3.066 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,04 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Retranchement?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Retranchement laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentesluis.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 4525.

Plaats een reactie