Woning kopen Zuidzande

Van plan om een woning te kopen in Zuidzande? Het is een erg populaire plek in de provincie Zeeland. Op korte afstand zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Ook ontdek je hier mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 14.152 huizen (65,9% koophuis, 27,9% huur). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €294.425. Op deze informatieve website bieden wij het nieuwe woningaanbod in Zuidzande, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de gemiddelde prijs van een woning is €294.425.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals sportclubs, scholen, openbaar vervoer, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSluis
PlaatsZuidzande
Postcode4525
Netnummer0117 (+31117)
Inwoners (gemeente)23.210
Aantal huishoudens11.278
Aantal huishoudens met kinderen3.066
Gemiddelde huishoudensgrootte2,04
Aantal woningen14.152
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.989
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€294.425
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod Zuidzande juli 2024

Bijgaand maak je kennis met alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van ligging, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als energieneutraal en aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Cadzand, Retranchement, IJzendijke, Biervliet en Schoondijke.

woning-te-koop-zuidzande

Aanbod appartement kopen in Zuidzande

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 92 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 780 m3 gas en gem. 1820 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Zuidzande

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 89 m2 – 111 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1110 kuub gas & 2200 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Zuidzande is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 98 m2 – 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2280 kWh stroom & 1250 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Zuidzande

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 & 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 2430 kWh elektriciteit & 1220 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 en 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3100 stroom (kWh) en 1640 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Zuidzande

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Zuidzande Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van de koop te bevestigen. Aan de hand van koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Zuidzande

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bieden wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Zuidzande en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Zuidzande geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.900 & €3.100. In het schema hier verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Zuidzande.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zuidzande. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Zuidzande

Deze maand (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Zuidzande en in de buurt. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Zuidzande kopen?

In de gemeente Sluis zijn er 14.152 woonobjecten. Er zijn 12.163 (65,9%) koophuizen en 1.989 (27,9%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 132 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €220.000 en de gem. marktprijs is €294.425. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zuidzande. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Zuidzande?

Een huis in Sluis verbruikt qua energie gem. zo’n 1270 kuub gas en 2480 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (780 m3 gas voor verwarming en warm water en 1820 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1640 m3 gas en 3100 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Zuidzande passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Zuidzande?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 23.210 mensen in 11.278 verschillende gezinnen. Het gaat om 4.215 eenpersoonshuishoudens, 3.997 huishoudens zonder kinderen en 3.066 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,04 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Zuidzande?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Zuidzande realiseren. Informeer bij de gemeente (www.gemeentesluis.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4505, 4525.

Plaats een reactie