Woning kopen Waterlandkerkje

Alles weten over woning kopen in Waterlandkerkje? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Zeeland. In de buurt bestaan er verschillende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien tref je hier een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 14.152 huizen (65,9% koophuis, 27,9% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €294.425. Op deze website check je het actuele woningaanbod in Waterlandkerkje, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €220.000, de gemiddelde prijs van een woning is €294.425.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals sportclubs, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSluis
PlaatsWaterlandkerkje
Postcode4528
Netnummer0117 (+31117)
Inwoners (gemeente)23.210
Aantal huishoudens11.278
Aantal huishoudens met kinderen3.066
Gemiddelde huishoudensgrootte2,04
Aantal woningen14.152
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.989
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€294.425
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod Waterlandkerkje juli 2024

Onderstaand bieden we alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakteen additionele aspecten als CV-ketel en aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Sint Kruis, Eede, Aardenburg, Retranchement en Cadzand.

woning-te-koop-waterlandkerkje

Een appartement kopen in Waterlandkerkje

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 104 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 780 m3 gas en daarbij 1820 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Waterlandkerkje

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 108 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1110 kuub gas en +/- 2200 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Waterlandkerkje is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 & 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2280 kWh elektriciteit + 1250 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Waterlandkerkje

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 & 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2430 kWh elektra & 1220 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 – 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3100 elektra (kWh) en 1640 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Waterlandkerkje

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius kan je woningen te koop in Waterlandkerkje Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod zal afhangen van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te ronden. Gebaseerd op het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Waterlandkerkje

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Waterlandkerkje en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Waterlandkerkje helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 & €2.850. In de lijst hierna check je gegevens van financieel adviseurs in Waterlandkerkje.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Waterlandkerkje. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Waterlandkerkje

Deze maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Waterlandkerkje en omgeving. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Waterlandkerkje kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Sluis vind je ongeveer 14.152 woonhuizen. Dit zijn 12.163 (65,9%) koophuizen en 1.989 (27,9%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 132 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €220.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €294.425. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Waterlandkerkje. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Waterlandkerkje?

Een huis in Sluis kent een gem. verbruik van 1270 kuub aardgas en 2480 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (780 m3 gas voor verwarming en warm water en 1820 kWh elektra. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1640 kuub aardgas en 3100 elektra (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Waterlandkerkje passen duurzame producten zoals zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Waterlandkerkje?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 23.210 personen in 11.278 gezinnen. Hier wonen 4.215 eenpersoonshuishoudens, 3.997 gezinnen zonder kinderen en 3.066 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,04 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Waterlandkerkje?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Waterlandkerkje laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentesluis.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 4508, 4528.

Plaats een reactie